Νέες κάμερες και καταγραφικά Turbo-HD (HDTVI) Hikvision

12/03/2017   
Νέες κάμερες και καταγραφικά Turbo-HD (HDTVI) Hikvision

Tι είναι το HDTVI και ποια τα πλεονεκτήματά του;
Η μεγαλύτερη ανάλυση που μπορεί να προσφέρει το συμβατικό αναλογικό CCTV είναι 960H (960x576), μόλις η μισή από την ανάλυση 720p (1280x720) ή μόλις το 1/4 από την ανάλυση 1080p (1920x1080) των προγραμμάτων HD της ψηφιακής τηλεόρασης.
Η τεχνολογία IP, η προτιμώμενη τεχνολογία για το μέλλον, επιλύει μεν το πρόβλημα της υψηλής ανάλυ-σης, αλλά δεν μπορεί να καλύψει όλες τις σημερινές ανάγκες, καθώς είναι ακόμη ακριβότερη, απαιτεί νέες καλωδιώσεις μήκους ως 100m (ή μεγάλο κόστος για μεγαλύτερο μήκος ή για να αξιοποιήσει υπάρχουσες καλωδιώσεις), είναι πιο σύνθετη στην εφαρμογή της, απαιτεί ειδικές γνώσεις από τους εγκαταστάτες και παρουσιάζει κάποια καθυστέρηση μεταξύ του χρόνου λήψης της εικόνας και της επίδειξης της, κάτι που δεν είναι επιθυμητό σε ορισμένες εφαρμογές.
Η τεχνολογία HD-SDI  γεννημένη στα στούντιο τηλεόρασης, και καθιερωμένο παγκόσμιο πρότυπο, δίνει τη λύση στο πρόβλημα της υψηλής ανάλυσης, παρέχοντας αξεπέραστη ποιότητα εικόνας HD 1080p από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία, χωρίς καθυστέρηση στη μετάδοση και χωρίς να απαιτεί ειδικές γνώσεις για την εφαρμογή της. Όμως λόγω της ασυμπίεστης ψηφιακής μετάδοσης της εικόνας, απαιτεί πολύ καλή ποιότητα ομοαξονικής καλωδίωσης μεταξύ κάμερας και καταγραφικού, με μέγιστο μήκος ως 100-150m. Αυτό είναι ένα πρόβλημα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, σε χώρες μάλιστα σαν τη δική μας, όπου χρησιμοποιούνταν κατά κόρο, ομοαξονικά καλώδια χαμηλών προδιαγραφών mini-RG ή UTP / twisted pair με video baluns.

Το κενό που δημιουργείται από το IP και το HD-SDI ήλθαν να καλύψουν κάποιες νέες αναλογικές τεχνολογίες μεταφοράς σήματος HD μέσω ομοαξονικού καλωδίου μεγάλου μήκους, προσαρμοσμένες περισσότερο στο παραδοσιακό CCTV και με χαμηλότερο κόστος, όπως το HDCVI, το AHD και το HDTVI.
To HDCVI δημιουργήθηκε και διατίθεται από τον κατασκευαστή προϊόντων CCTV Dahua στην Κίνα και παρά του ότι εμφανίστηκε πρώτο, δεν έχει τύχει ευρείας αποδοχής, καθώς οι λοιποί μεγάλοι κατασκευαστές που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν, πρέπει να συνεργαστούν με τον ανταγωνιστή τους.
Το AHD, ένα πρότυπο που δημιουργήθηκε στην Κορέα, δεν έχει επίσης ευρεία αποδοχή, καθώς ξεκίνησε υποστηρίζοντας αναλύσεις μέχρι 720p.
To πλέον πρόσφατο πρότυπο είναι το HDTVI, δημιουργημένο από κατασκευαστές ολοκληρωμένων στις ΗΠΑ, και ανοικτό για όλους τους κατασκευαστές CCTV. Η Hikvsion, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής CCTV στον κόσμο (independent IMS reports), έχοντας βαρύνουσα άποψη στη βιομηχανία του CCTV και πιστεύοντας στις ανοικτές τεχνολογίες, δημιούργησε τη νέα σειρά προϊόντων TURBO HD, υιοθετώντας το πρότυπο HDTVI από την αρχή.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Αυτό έδωσε τεράστια ώθηση στην αγορά και ήδη 100 άλλοι κατασκευαστές CCTV ακολουθούν και αυτοί το HDTVI, σαν το παγκόσμιο ανοικτό πρότυπο για την μετάδοση σήματος υψηλής ανάλυσης, κατασκευάζοντας συμβατά προϊόντα (κάμερες, καταγραφικά).

Τα βασικά χαρακτηριστικά του HDTVI είναι τα εξής:

  • Video HD πραγματικού χρόνου σε αναλύσεις 720p& 1080p, ενώ άρχισαν να διατίθενται αναλύσεις 3MP (παγκόσμια πρωτιά της HIKVISION) και σύντομα 5MP.
  • Χρησιμοποιεί τα ίδια ομοαξονικά καλώδια και ακροδέκτες BNC με τα αναλογικά συστήματα, κάνοντας εφικτή την εύκολη αναβάθμισή τους, με την αντικατάσταση μόνο του καταγραφικού και όσων από τις αναλογικές κάμερες χρειάζεται να αναβαθμιστούν σε HD.
  • Μετάδοση σήματος κάμερας, μέσω ομοαξονικού καλωδίου, σε αποστάσεις ως και 500m με τα καταγραφικά πρώτης γενεάς της HIKVISION και ως 1200m στα καταγραφικά TURBO HD 3.0 (οι αποστάσεις καλωδίωσης εξαρτώνται από την ανάλυση της κάμερας, τον τύπο και την ποιότητα του καλωδίου καθώς και από την εγκατάσταση).
  • Λειτουργεί και σε καλώδια mini-RG59 / microcoaxial.
  • Μετάδοση σήματος κάμερας, μέσω καλωδίου UTP / twisted pair με χρήση ειδικών balun χαμηλού κόστους, σε αποστάσεις ως 200m με τα καταγραφικά πρώτης γενεάς της HIKVISION και ως 400m στα καταγραφικά TURBO HD 3.0.
  • Υψηλή αξιοπιστία και ανεκτικότητα σε παρεμβολές.
  • Δυνατότητα χρησιμοποίησης υπαρχουσών αναλογικών καμερών ή και προσθήκης IP καμερών σε μια εγκατάσταση.
  • Ίδια πρακτική εγκατάστασης και ευκολία χρήσης με τις αναλογικές κάμερες και τα καταγραφικά, χωρίς να απαιτούνται νέες ειδικές γνώσεις.

Η HIKVISION, διαθέτει αυτή τη στιγμή την μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων αναλογικού HD και τις υψηλότερες αναλύσεις εικόνας, από κάθε άλλο κατασκευαστή και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές.

Η ergo-tel είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις