Καλωσορίστε την εξέλιξη - TURBO HD 3.0 Hikvision

12/03/2017   
Καλωσορίστε την εξέλιξη - TURBO HD 3.0 Hikvision

Ανοίξτε τα μάτια σας...
Οι κάμερες CCTV είναι τα “μάτια” του συστήματος ασφαλείας. Σας κάνουν να νιώθετε ασφαλείς, να έχετε τον έλεγχο από όπου και αν βρίσκεστε και σας επιτρέπουν να αντιδράτε γρήγορα και αποφασιστικά σε ενδεχόμενες απειλές. Αλλά, όπως πάντα, οι λεπτομέρειες μετράνε. Τι θα λέγατε εάν οι κάμερες αυτές θα μπορούσαν να σας δώσουν όλες αυτές τις λεπτομέρειες; Εάν σας πηγαίνανε πέρα από την θολή, σκοτεινή και κακής ποιότητας εικόνα; Εάν οι κάμερες αυτές είχαν πεντακάθαρη εικόνα, με ζωντανά χρώματα, και καλό φωτισμό του χώρου;

Όχι πολύ καιρό πριν, ο μόνος τρόπος για να πετύχετε τέτοια αποτελέσματα στην λεπτομέρεια ήταν να εγκαταστήσετε υψηλής ανάλυσης IPκάμερες, που χρησιμοποιούσαν πολύ μεγάλο όγκο στον σκληρό δίσκο. Με αποτέλεσμα τα παλιά απλά αναλογικά συστήματα βασισμένα σε πρότυπα PAL/NTSC σταδιακά να εξαλειφθούν. Την ίδια στιγμή η δυνατότητα αναπαραγωγής περιορίστηκε υπερβολικά λόγω του μειωμένου χώρου αποθήκευσης, επηρεάζοντας δραματικά την πιθανότητα σύλληψης των δραστών σε περιπτώσεις εγκλημάτων.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Ώρα αναγέννησης
Είναι ώρα αναγέννησης. Μία αναγέννηση και αποκατάσταση της αναλογικής τεχνολογίας, που μαζί με τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, μπορεί να σας δώσει τα μέγιστα και των δύο αυτών κόσμων.

Αντίο στην ασαφή εικόνα και τον ψηφιακό θόρυβο
Μία από αυτές τις καινοτόμες τεχνολογίες είναι η TurboHD 3.0. Είναι η νέα και βελτιωμένη έκδοση της απλής αναλογικής τεχνολογίας που ξέρουμε. Τι άλλαξε; Βασικά τα πάντα. Πρώτα από όλα η ανάλυση των καμερών, η οποία στην τεχνολογία TurboHD 3.0 φθάνει τα 3 megapixel  και αναμένετε η σειρά των 5 megapixel, προσφέροντας εξαιρετικό επίπεδο λεπτομέρειας κατά την διάρκεια της ημέρας όπως και το βράδυ, χάρη στα νέα υπέρυθρα τύπου EXIR 2.0. Αυτό σημαίνει ότι λέμε επιτέλους “αντίο” στην ασαφή εικόνα και τον ψηφιακό θόρυβο.

Ο χώρος είναι χρήμα
Μέχρι πρόσφατα, η υψηλότερη ανάλυση σήμαινε και αυξημένο κόστος σε αποθηκευτικό χώρο στο DVR. Όχι όμως και με την πατενταρισμένη κωδικοποίηση βίντεο Η.264+, που εξοικονομεί 50% του χώρου στον δίσκο σε σύγκριση με την κωδικοποίηση Η.264. Οι υψηλές απαιτήσεις πλέων δεν θα σας στοιχήσουν ακριβά!

Ομοαξονικό καλώδιο, τίποτα άλλο
Οι υψηλές απαιτήσεις έχουν να κάνουν και με την απόσταση μετάδοσης του σήματος, όπου εδώ χάρης την τεχνολογία μας, μπορούμε να φτάσουμε ακόμα μακρύτερα. Χρησιμοποιώντας ένα απλό ομοαξονικό καλώδιο, αυξάνουμε την απόσταση μετάδοσης του σήματος έως τα 1200μ για ανάλυση 720p και 800μ για ανάλυση 1080p.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ  η σειρά  η οποία θα μετατρέπει  το απλό RG6 καλώδιο σε PoweroverCoax (PoC) καλώδιο που εκτός του ότι μεταφέρει την εικόνα στο DVR, παράλληλα τροφοδοτεί και την κάμερα. Έτσι αυτή η επαναστατική τεχνολογία βελτιώνει την ευκολία και την ταχύτητα της εγκατάστασης μιας και απαιτείται μόνο ένα καλώδιο ανά κάμερα. Τέλος το χάος των καλωδίων!

Το μαύρο κουτί;
Στην άλλη άκρη του καλωδίου λοιπόν έχουμε το DVR. Ένας πραγματικά ξεχωριστός καταγραφέας που συνδυάζει όλα τα καλά των δύο τεχνολογιών, αναλογικής και IP. Κωδικοποιεί το αναλογικό σήμα των καμερών χρησιμοποιώντας πρότυπο H.264+ και τα αποθηκεύει στον σκληρό δίσκο. Αλλά κάνει πολλά περισσότερα ανάλογα την σειρά DVR που θα επιλέξετε : διαθέτει επιλογές videocontentanalysis (VCA) όπως ανίχνευση περάσματος γραμμής (linecrossingdetection),  ανίχνευση εισβολής (intrusiondetection), ακόμα και χαρτογράφηση κίνησης (heatmapping). Χρησιμοποιεί RAID για προστασία των δεδομένων καταγραφής από πρόβλημα του σκληρού δίσκου. Επίσης μπορεί να συνδεθεί με μία πραγματικά μεγάλη γκάμα IP καμερών, δίνοντας πολύ μεγάλες δυνατότητες. Ένα πραγματικό “μαύρο κουτί”.
 

Η ergo-tel είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις