Κάμερες 960H PICADIS από την HIKVISION

12/03/2017   
Κάμερες 960H PICADIS από την HIKVISION

Ο όρος 960Η χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μια τελευταία σειρά αισθητηρίων για αναλογικές κάμερες που έχουν τουλάχιστον 960 εικονοστοιχεία (pixels) σε κάθε οριζόντια γραμμή του σήμα-τος video. Τα αισθητήρια αυτά σε συνδυασμό με ορισμένες καινοτομίες και στα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέρη της κάμερας, μπορούν να δώσουν περισσότερη λεπτομέρεια στην εικόνα σε σχέση με το παρελθόν, φθάνοντας στη μέγιστη θεωρητική ανά-λυση για το αναλογικό CCTV των 700 – 720 TVL. Στη συνέχεια, ο όρος 960H επεκτάθηκε και στα καταγραφικά, όπου αναφέρεται σαν Wide D1 ή WD1 καθώς, για να μπορέσει να αξιοποιη-θεί η υψηλότερη ανάλυση, θα πρέπει όλες οι συσκευές που απαρτίζουν το σύστημα CCTV (κάμερες, καταγραφικό, μόνιτορ) να υποστηρί-ζουν ανάλυση 960Η. Αν έστω και μια από αυτές έχει χαμηλότερη ανάλυση, τότε το όλο σύστημα θα περιοριστεί σ’ αυτή τη χαμηλότερη ανάλυση.

Τα πλεονεκτήματα των συσκευών 960Η σε σύγκριση με τις συμβατικές αναλο-γικές συσκευές είναι κυρίως τα εξής:

  • Παρέχουν 33% υψηλότερη ανάλυση (μεγα-λύτερη λεπτομέρεια) εικόνας από την ανάλυση D1 και κατά 5,45 φορές από την ανάλυση CIF.
  • Είναι πλήρως συμβατές με υπάρ-χουσες αναλογικές καλωδιώσεις CCTV.
  • Δεν παραμορφώνουν την εικόνα στα σύγχρονα μόνιτορ ευρείας οθόνης (16:9), επειδή και τα αισθητήρια των καμερών έχουν την ίδια αναλογία διάστασης (16:9)

Πρόσφατα, στην αγορά έχουν εμφανι-στεί κατασκευαστές, κυρίως από την Άπω Ανατολή, ή και εισαγωγείς, που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους μη γνωρίζοντες, ισχυριζόμενοι ότι οι αναλογικές τους κάμερες, εφοδιασμένες (ή όχι) με αισθητήρια πολλών ΜPixels, έχουν ανάλυση 750, 800, 1000 ή και 1200 TVL! Η αλήθεια είναι ότι όσο υψη-λής ανάλυσης αισθητήριο και αν χρησι-μοποιηθεί, ποτέ δεν θα μπορέσει να επι-τευχθεί υψηλότερη ανάλυση από τα 720 TVL, λόγω της αναλογικής φύσης του σήματος εξόδου της κάμερας. Αν απαιτείται υψη-λότερη ανάλυση, τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί  ψηφιακή μεταφορά του σήματος, με κάμερες HDSDI για συμβατότητα με τα ίδια ομοαξονικά καλώ-δια ή κάμερες IP με διαφορετική όμως καλωδίωση.

Σχετική κατηγορία με το άρθρο που διαβάσατε

ΚΑΜΕΡΕΣ - ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

ΚΑΜΕΡΕΣ - ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Δείτε, ακούστε και προστατεύστε τους χώρους σας. Διαλέξτε κάμερα Surveillance από την ergo-tel.gr μέσα απο μια μεγάλη ποικιλία. Ολοκληρωμένες επαγγελματικές ή DIY λύσεις με συνεχή υποστήριξη και service από το τεχνικό μας τμήμα, επαγγελματικά ή DIY συστήματα παρακολούθησης, κάμερες ασφαλείας και καταγραφικά. Συνεργαζόμαστε με τους πιο επώνυμους και αξιόπιστους κατασκευαστές στην αγοράς ασφαλείας όπως HIKVISION, TPLINK EDIMAX, DLINK κ.α

  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η HIKVISION είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο, από το 2011 μέχρι και σήμερα (independent report IMS Research), κατέχοντας το 10,9 % της παγκόσμιας αγοράς CCTV. Με 3.000 μηχανικούς στα τμήματα ερευνών και ανάπτυξης της, η HIKVISION έχει το μέγεθος και τη δυνατότητα να αναπτύσσει νέες τεχνολογίες, όπως την τεχνολογία PICADIS (Perfect Imagery Capturing - Advanced Digital Image System) για τις αναλογικές κάμερες, που περιλαμβάνει ένα σύνολο καινοτομιών για την επίτευξη της υψηλότερης δυνατής ποιότητας εικόνας:

  • Αισθητήριο CMOS 1.3 MP με 1280 (H) x 960 (V) ενεργά εικονοστοιχεία (pixels), τα οποία είναι ικανά για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή οριζόντια ανάλυση για τις αναλογικές κάμερες των 720 TVL.
  • Ειδική σχεδίαση HDR (High Dynamic Range) στο αισθητήριο που παρέχει μια αύξηση 20% της δυναμικής περιοχής σε σχέση με τις συμβατικές κάμερες. Έτσι οι κάμερες PICADIS αιχμαλωτίζουν σαφέστερες και καλύτερες εικόνες σε περιβάλλοντα με φωτεινές και σκοτεινές αντιθέσεις.
  • Κρυστάλλινη ποιότητα εικόνας χάρη στην τεχνική ATLM (Adaptive Local Tone Mapping) που εφαρμόζεται στη μονάδα Image Signal Processor της κάμερας.
  • Βελτιωμένη ευαισθησία 0.1 Lux @ F1.2, AGC OΝ (0 Lux με υπέρυθρο φωτισμό) και σύστημα Digital Noise Reduction για καλύτερη εικόνα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
  • Λειτουργία SMART IR η οποία επιλύει το πρόβλημα της υπερέκθεσης από τον υπέρυθρο φωτισμό όταν ένα αντικείμενο πλησιάζει την κάμερα.
  • Άλλα κοινά χαρακτηριστικά στις κάμερες PICADIS είναι μεταξύ των άλλων: ηλεκτρομηχανικό φίλτρο υπερύθρων (ICR - True Day/Night), Automatic White Balance, S/N > 62 dB, τροφοδοσία 12 VDC.

Η νέα βελτιωμένη σειρά καμερών PICADIS II είναι πλέον γεγονός! Τα πρώτα μοντέλα είναι 2 κάμερες, μια vandal dome και μια bullet, όλες με φακούς varifocal 2.8 - 12mm. Τα κυριότερο χαρακτηριστικό τους  είναι το νέο βελτιωμένο αισθητήριο PICADIS II, 1.37 Megapixel, που σχεδιάστηκε ειδικά για να χρησιμοποιηθεί μαζί με την τεχνολογία 3D της HIKVISION, για να εξασφαλίσει την υψηλότερη ποιότητα εικόνας κάτω και από τις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό των νέων καμερών είναι ότι επιτρέπουν την παραμετροποίηση τους με OSD μενού Up The Coax. Την ίδια δυνατότητα έχουν και οι κάμερες Monalisa IV της CNB. Η ρύθμιση γίνεται με ένα ειδικό χειριστήριο (UTC controller DS-1045) που συνδέεται ενδιάμεσα στην είσοδο video ενός μόνιτορ ή καταγραφικού και του ομοαξονικού καλωδίου που μεταφέρει το σήμα video της κάμερας.

Η ergo-tel είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις