Αυτόματη αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκίνητων (ANPR) από την HIKVISION

12/03/2017   
Αυτόματη αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκίνητων (ANPR) από την HIKVISION

Η HIKVISION παρέχει την απόλυτη λύση στην αυτόματη αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκίνητου με την τεχνολογία ANPR video analytics, η οποία υλοποιείται με επιλεγμένα μοντέλα IP καμερών των σειρών Smart IPC LightFighter και DarkFighter. Διατίθενται 3 επίπεδα υλοποίησης με αντίστοιχη διαφοροποίηση της παρεχόμενης λειτουργικότητας: α) μόνο με IP κάμερα β) με κάμερα και NVR της σειράς Netra γ) με IP κάμερα, NVR της σειράς Netra και το λογισμικό iVMS-5200.

Κάθε κάμερα με ενσωματωμένη την λειτουργία ANPR μπορεί να ρυθμιστεί για αναγνώριση πινακίδων σε μέχρι 4 διαφορετικές λωρίδες κυκλοφορίας. Σε αυτό βοηθά και ο τηλεχειριζόμενος φακός motorized zoom, που διαθέτουν οι κάμερες (2.8~12mm ή 8~32mm ανάλογα με το μοντέλο). Για καλύτερα αποτελέσματα, σε κάθε λωρίδα θα πρέπει να ορίσουμε την πιο κοντινή περιοχή, μέσα στην οποία θα γίνεται η αναγνώριση του αριθμού κυκλοφορίας .

Επίσης, μπορούμε να ορίσουμε τον τύπο (Europe, CIS) καθώς και το μέγεθος (min & max) των πινακίδων που θα ανιχνεύονται. Οι κάμερες διαθέτουν υπέρυθρο φωτισμό και ειδικό φίλτρο, που επιτρέπει την αναγνώριση πινακίδων ακόμη και στο σκοτάδι, χωρίς να «τυφλώνονται» από τους προβολείς των οχημάτων.

Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται με εύκολο και γρήγορο τρόπο, με απλή πρόσβαση στο interface της κάμερας, μέσω web browser. Παρέχεται η δυνατότητα Real Time παρακολούθησης της λειτουργίας APNR, όπου μπορούμε να βλέπουμε, τον αριθμό κυκλοφορίας με την ημερομηνία και την ώρα ανίχνευσης, φωτογραφία της πινακίδας του οχήματος καθώς και την χώρα προέλευσης της πινακίδας (εικόνα 3). Επίσης, κατά την αναπαραγωγή υπάρχει η δυνατότητα να αναζητήσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας και αν αυτός έχει ανιχνευτεί από την κάμερα, μπορούμε να κατεβάσουμε την φωτογραφία του οχήματος που έχει αποθηκευτεί τοπικά στην κάρτα SD.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Στην κάμερα μπορούμε να καταχωρήσουμε μέχρι 512 πινακίδες οχημάτων σε δύο ξεχωριστές λίστες: πρόσβασης (whitelist) και μη πρόσβασης (blacklist). Όταν τώρα ανιχνευτεί πινακίδα η οποία είναι καταχωρημένη στην κάμερα, υπάρχει η δυνατότητα ανάλογα σε ποια λίστα ανήκει, να αποστέλλεται αυτόματα ειδοποίηση σε κέντρο εποπτείας (απαιτείται το λογισμικό ivms-5200), να ανεβαίνει φωτογραφία σε FTP server καθώς και να ενεργοποιείται η τοπική έξοδος της κάμερας. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα ορισμού εβδομαδιαίου προγράμματος, μέσα στο οποίο θα επιτρέπεται να εκτελούνται οι παραπάνω λειτουργίες.

Σε περίπτωση που θέλουμε απομακρυσμένη καταγραφή μίας ή περισσότερων καμερών ANPR, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα NVR’s της σειράς Netra, λύση που προσφέρει επιπλέον την δυνατότητα καταγραφής video καθώς και αποθήκευσης περισσότερων φωτογραφιών, σε σχέση με την τοπική αποθήκευση στην κάρτα SD της κάθε κάμερας. Τέλος, με την χρήση του λογισμικού IVMS-5200, παρέχεται μία ολοκληρωμένη λύση για την διαχείριση και την εποπτεία ενός η περισσότερων συστημάτων ANPR μέσω H/Y.

Έτσι με την απλούστερη εκδοχή της λύσης ANPR της HIKVISION, μπορούμε να ανοίγουμε αυτόματα την πόρτα ενός garage ή την μπάρα σε έναν χώρο στάθμευσης, μόλις αναγνωριστεί κάποια από τις πινακίδες που έχουμε καταχωρήσει στην λίστα πρόσβασης ή να αποστέλλεται ειδοποίηση στο κέντρο παρακολούθησης, όταν ανιχνευθεί κάποια πινακίδα που έχουμε καταχωρήσει στην λίστα μη πρόσβασης.

Η ergo-tel είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

 

 

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις


Το προϊον: LEAGOO SE8 (ΕΑΝ: 6928474269713) ανακαλείται και αποσύρεται με βάση τον έλεγχο που διενήργησε ο Γαλλικός Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων (ΑNFR), στο πλαίσιο εποπτείας της αγοράς ραδιοεξοπλισμού λόγω μη συμμόρφωσης με τις ουσιώδεις απαιτήσεις του άρθρου 3.1.α του ΠΔ 98/2017 για την προστασία της υγείας (βλ. Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/53/ΕΕ, που έχει ενσωματωθεί στην ελληνική έννομη τάξη με το Π.Δ. 98/2017 και site: eett.gr)