Γνωρίστε τον έξυπνο μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας...!

30/11/2017   
5.0 2 αξιολογήσεις
Γνωρίστε τον έξυπνο μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας...!

Σε μια τυπική κατοικία, αλλά και σε χώρους γραφείων, χρησιμοποιούμε δεκάδες συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια, χωρίς να το σκεφτούμε και να γνωρίζουμε ακριβώς πόση ενέργεια καταναλώνεται από κάθε συσκευή. Φωτισμός, συσκευές ψυχαγωγίας, λευκές ηλεκτρικές συσκευές και κλιματισμός σε μια κατοικία, αλλά και εξοπλισμός γραφείου, κυλιόμενες σκάλες, γραμμές παραγωγής, μονάδες ψύξης σε κτίρια γραφείων είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα. Όλα τα εργαλεία αυτά είναι απαραίτητα, αλλά πόσο κοστίζει η λειτουργία τους σε καθημερινή χρήση και τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε την ενέργεια που καταναλώνουν.

Πως λειτουργεί ο έξυπνος μετρητής ενέργειας
Ο έξυπνος μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ απλός στην εγκατάσταση και χρήση. Ένας αισθητήρας μεταδίδει ασύρματα μέσω του ειδικού αισθητηρίου, τις πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείτε, απεικονίζοντας τα δεδομένα σε  μια ασύρματη φορητή οθόνη προβολής. Ο μετρητής (οθόνη) μετατρέπει την μετρήσιμη ενέργεια σε κιλοβατώρες, την τυπική μονάδα μέτρησης, που χρεώνει κάθε εταιρία ηλεκτρισμού και χρησιμοποιείται για τη σχετική σας χρέωση. Ο μετρητής απλά σας δείχνει πόσο και που χρησιμοποιείτε τις χρεωμένες μονάδες που αναγράφονται κάθε φορά στο λογαριασμό σας. Εισάγοντας το κόστος που χρεώνει η εταιρία ηλεκτρισμού ανά kWh, μπορείτε να δείτε τι ποσό δαπανάτε άμεσα από την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι μπορείτε να κάνετε άμεσες αλλαγές στην καθημερινότητα σας, ώστε να κερδίσετε χρήματα, να μειώσετε την δαπανούμενη ενέργεια και να βοηθήσετε και εσείς στη προστασία του περιβάλλοντος.
Έλεγχος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μέσω internet
Ένας έξυπνος και απλός τρόπος να μειώσετε το κόστος του λογαριασμού της ηλεκτρικής σας ενέργειας , έχοντας πρόσβαση στα ενεργειακά σας δεδομένα κάθε στιγμή από παντού!

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Τι είναι η παρακολούθηση ενέργειας;

"Δεν μπορείτε να διαχειρισθείτε κάτι που δεν μπορείτε να μετρήσετε."

Είναι ένας απλός και ξεκάθαρος τρόπος να μάθετε πόση ενέργεια καταναλώνουν οι ηλεκτρικές σας συσκευές με τη χρήση ενός μετρητή ενέργειας. Πολλοί καταναλωτές χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές για να ενημερωθούν για τη κατανάλωση ενέργειας των συσκευών τους και για να εξοικονομήσουν χρήματα ή να μειώσουν τις εκπομπές των ρύπων τους από την ορθολογική τους χρήση. Απλά γνωρίζοντας πόσο ρεύμα καταναλώνουμε μπορούμε να κάνουμε στοχευμένες αλλαγές στη καθημερινή χρήση των συσκευών μας ώστε να μειώσουμε άμεσα το λογαριασμό του ηλεκτρικού μας. Οι μετρητές ενέργειας είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για να ενημερωθούμε για τη κατανάλωση του ρεύματος μας.
Πως γίνεται η εξοικονόμηση ενέργειας ;
Η επιτυχία μείωσης του κόστους του ηλεκτρικού σας είναι να γίνετε έξυπνος καταναλωτής και να αποκτήσετε τη γνώση πώς γίνεται η κατανάλωση του ρεύματος από τις συσκευές σας. Ο μετρητής ενέργειας είναι το εργαλείο σας για αυτή τη προσπάθεια.
Οι περισσότεροι χρήστες τοποθετούν το μετρητή σε σημείο που να μπορούν να το βλέπουν εύκολα και άμεσα, όπως στο τραπέζι της κουζίνας, στο σαλόνι δίπλα στο καναπέ κ.ά.
Επειδή ο μετρητής είναι σε συνεχή λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν άμεσα τις επιπτώσεις στη κατανάλωση ρεύματος από τη χρήση των συσκευών τους, όπως για παράδειγμα όταν λειτουργεί ο φούρνος, το θερμοσίφωνο ή το κλιματιστικό τους. Αυτές λοιπόν οι ενδείξεις του μετρητή πληροφορούν το χρήστη για την στιγμιαία χρήση ενέργειας των συσκευών του βοηθώντας τον παράλληλα να κατανοήσει πως με κάποιες αλλαγές στη χρήση αυτών μπορεί να εξοικονομήσει άμεσα ενέργεια και χρήματα.
Ένας άλλος τρόπος χρήσης του μετρητή είναι να λειτουργεί σαν «ελεγκτής». Ένα μεγάλο ποσό ενέργειας που δαπανάται σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι από άσκοπη χρήση κάποιων συσκευών ή λειτουργίας αυτών από παράβλεψη. Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν τους μετρητές μας ως ένα τρόπο να ελέγχουν αν έχουν ξεχάσει κάποια συσκευή σε λειτουργία ή βρίσκεται σε αναμονή (standby), ή που απλά δεν χρειάζονται πλέον, παρατηρώντας στην οθόνη του μετρητή τη κατανάλωση του ρεύματος την ώρα πριν φύγουν από το σπίτι ή τη δουλειά τους.

Τα χαρακτηριστικά του:

 • Έλεγχος κατανάλωσης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο.
 • πρόσβαση στα ενεργειακά σας δεδομένα από παντού και κάθε στιγμή.
 • άμεση και εύκολη εγκατάσταση εξοπλισμού.
 • εύχρηστη λειτουργία εφαρμογής με γραφήματα.
 • χωρίς τέλη συνδρομής και χρήσης της υπηρεσίας.

Πλεονεκτήματα χρήσης έξυπνων μετρητών ενέργειας:

 • Δεν χρειάζεται να περιμένετε τον λογαριασμό του ρεύματος για να μάθετε πόσα θα πληρώσετε.
 • Μάθετε τι «καίει» κάθε ηλεκτρική συσκευή που έχετε στο χώρο σας, χωρίς να χρειάζεται να είστε συνέχεια δίπλα στο ρολόι της ΔΕΗ.
 • Ανακαλύψτε τυχόν απώλειες ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Αποκτήστε οικολογική συνείδηση και βοηθήστε τον πλανήτη.
 • Μειώστε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ έως 20%.
 • Απόσβεση κτήσης εξοπλισμού μέσα σε 2-4 μήνες.

Εγκατάσταση έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας
Η εγκατάσταση ενός έξυπνου μετρητή ενέργειας είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Οι αισθητήρες κουμπώνουν γύρω από τα καλώδια τροφοδοσίας ρεύματος του κεντρικού ηλεκτρικού πίνακα του χώρου και συνδέονται  με το πομπό, ο οποίος συνήθως τοποθετείται εκτός του ηλεκτρολογικού πίνακα. Σε περίπτωση που δεν έχετε τη δυνατότητα να παρέμβετε στον ηλεκτρολογικό πίνακα, συμβουλευτείτε έναν ειδικό (ηλεκτρολόγο). Στη συνέχεια ακολουθεί μια διαδικασία σύνδεσης μεταξύ πομπού και δέκτη (οθόνη μετρητή). Μόλις η σύνδεση ολοκληρωθεί, τότε η συσκευή βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και μπορείτε μέσω της οθόνης ή μέσω υπολογιστή να μάθετε άμεσα για την κατανάλωση ενέργειας των συσκευών σας!

Πως σας φαίνεται να πάρετε τον έλεγχο του ρεύματος στα χέρια σας;

Αγόρασε από το Νο.1 eshop ηλεκτρολογικού υλικού στην Ελλάδα !
Στην ergo-tel θα βρείς μεγάλη γκάμα από έξυπνες συσκευές , συστήματα τηλεχειρισμού - αυτοματισμού για λύσεις κάθε είδους ανάγκης της σύγχρονης επιχείρησης αλλά και του σύγχρονου σπιτιού.

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις