Ελέγχεις όλο σου το σπίτι με το κινητό!

30/11/2017   
5.0 2 αξιολογήσεις
Ελέγχεις όλο σου το σπίτι με το κινητό!

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που διαβάζαμε και ακούγαμε ότι κάποια μέρα όλοι θα ζουν σε έξυπνα σπίτια, όπου οι συσκευές θα «μιλούν» μεταξύ τους και θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Και όμως, χάρη στο Internet of Things τα έξυπνα σπίτια είναι ήδη εδώ, με προϊόντα και υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα μας. Πλέον, μπορείς να ελέγξεις και να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία, το φωτισμό ή ακόμα και το σύστημα συναγερμού του σπιτιού σου από το smartphone ή το tablet σου. Έτσι λοιπόν εάν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται ακόμα κάτι φουτουριστικό, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Πώς μπορείς να κάνεις το σπίτι σου έξυπνο
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι και κατά πάσα πιθανότητα το έχεις ήδη στο σπίτι είναι ευρυζωνική σύνδεση (broadband). Όσο περισσότερες συσκευές συνδέονται σε αυτή, τόσο πιο σημαντικό γίνεται να υπάρχει ένα αξιόπιστο, γρήγορο και σταθερό router. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσεις έξυπνες τεχνολογίες στο σπίτι. Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι η έξυπνη θέρμανση, καθώς πρόκειται για μία πρακτική, οικονομικά προσιτή και εύκολη λύση.
Επιπλέον, μια καλή «βάση» για να ξεκινήσεις  να χρησιμοποιείς αυτές τις τεχνολογίες είναι η τοποθέτηση έξυπνων πριζών WiFi.
Με πολύ χαμηλό κόστος θα έχεις τη δυνατότητα να ελέγχεις κάθε ηλεκτρική συσκευή μέσω smartphone app. Φαντάσου λοιπόν ότι όταν φεύγεις βιαστικά για τη δουλειά και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχάσει την τηλεόραση ανοιχτή, θα μπορείς να την απενεργοποιείς με ένα κλικ. Ο φωτισμός μπορεί επίσης να γίνει έξυπνος, είτε με την προσθήκη διακοπτών ή συνδέοντας έξυπνους λαμπτήρες, οι οποίοι μπορούν να ελεγχθούν μέσω ταυτοποίησης ή mobile app για smartphones και tablets.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Η κλειδαριά του σπιτιού ανοίγει όταν πλησιάσεις, βλέπεις στο κινητό τι λείπει από το ψυγείο σου, και στέλνεις εντολή στην κουζίνα σου για να αρχίσει να ψήνει το παστίτσιο! Απόλαυσε την προσιτή πολυτέλεια τώρα!
Γυρνάς στο σπίτι και κρατάς 4 σακούλες με ψώνια, πως θα ξεκλειδώσεις την πόρτα του σπιτιού σου; Οι έξυπνοι αυτοματισμοί είναι εδώ για να σου λύσουν τα χέρια. Δες τώρα πως αυτοί διευκολύνουν τη ζωή σου!

 • Οι πόρτες ξεκλειδώνουν χωρίς κλειδί, αλλά με το κινητό!
  Ενεργοποιείς τις κλειδαριές του σπιτιού σου μέσω κινητού με την βοήθεια Bluetooth. Η κλειδαριά ανοίγει αυτόματα όταν πλησιάσεις, σπρώχνεις την πόρτα και είσαι μες το σπίτι σου! Επίσης, έχεις την επιλογή να ανοίγει μόλις πατήσεις το σχετικό κουμπί στην εφαρμογή του κινητού σου.  Στην παρούσα φάση η κλειδαριά είναι κυλινδρική και προσαρμόζεται πάνω στη θέση της κανονικής. Για την διευκόλυνση μάλιστα των χρηστών, μπορούν να εκδοθούν προσωρινοί κωδικοί με διάρκεια λίγων ωρών (π.χ. για έναν συγγενή, τη μπέιμπι σίτερ ή την οικιακή βοηθό). Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι να μην φύγεις απ το σπίτι χωρίς το κινητό σου
 • Στέλνεις εντολή στον φούρνο, από το κινητό και το φαγητό ετοιμάζεται!
  Με το κινητό σου μπορείς να στείλεις εντολή μέσω internet στον έξυπνο φούρνο και με το πάτημα ενός κουμπιού να έχεις κάθε μέρα, γυρνώντας από την δουλειά, έτοιμο το ταψί με το παστίτσιο που έβαλες στο φούρνο το πρωί. Μπορείς ακόμη να ρυθμίζεις στους πόσους βαθμούς και για πόση ώρα θα δουλέψει ο φούρνος.
 • Έχεις απευθείας εικόνα του σπιτιού σου από τις κάμερες στο κινητό
  Παρακολούθησε  τι καταγράφουν οι κάμερες οποιαδήποτε στιγμή και από όπου κι αν βρίσκεσαι, μέσω του κινητού σου. Οι κάμερες του σπιτιού σου μεταδίδουν απευθείας εικόνα.
  Δες τι συμβαίνει στο σπίτι σου όπου και όποτε το θες!
 • Βλέπεις στο κινητό σου τι λείπει απ το ψυγείο σου
  Πήγες super market και δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις ψωνίσει ότι χρειάζεσαι. Βλέπεις στο κινητό ακριβώς τι λείπει απ το ψυγείο. Τα ψυγεία νέας γενιάς έχουν αισθητήρες θέσης, καταγράφουν τι προϊόντα λείπουν και συνδέονται μέσω Internet στο κινητό σου για να ξέρεις κι εσύ. Επίσης σε ειδοποιούν με μήνυμα όταν αδειάζουν για να μην ξεχάσεις να αγοράσεις τρόφιμα.
  Δεν χρειάζεται να περιμένουμε, αυτή η τεχνολογία είναι πλέον προσιτή σε όλους. Όπως και με τις smart τηλεοράσεις οι τιμές των συσκευών αυτών είναι απλά λίγο πιο υψηλές, παρ όλα αυτά καίνε λιγότερο λόγω τεχνολογίας.

Αγόρασε από το Νο.1 eshop ηλεκτρολογικού υλικού στην Ελλάδα !
Στην ergo-tel θα βρείς μεγάλη γκάμα από έξυπνες συσκευές , συστήματα τηλεχειρισμού - αυτοματισμού για λύσεις κάθε είδους ανάγκης της σύγχρονης επιχείρησης αλλά και του σύγχρονου σπιτιού.

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις