Συμβουλές που πρέπει να γνωρίζεις για συναγερμούς και ασφάλεια!

27/12/2017   
5.0 4 αξιολογήσεις
Συμβουλές που πρέπει να γνωρίζεις για συναγερμούς και ασφάλεια!

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα διαρρήξεων οικιών και επαγγελματικών χώρων, επιτάσσουν την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος ασφαλείας, ικανού να προστατεύει το χώρο, αλλά και τους ανθρώπους που κατοικούν σ’ αυτόν.
Αγοράζοντας και εγκαθιστώντας ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας, ουσιαστικά "αγοράζουμε" χρόνο καθυστέρησης του επίδοξου διαρρήκτη, ώστε να επέμβουν οι δυνάμεις καταστολής.
Όσο πιο πολύπλοκο είναι ένα σύστημα ασφαλείας, τόσο περισσότερο χρόνο απαιτεί η ενδεχόμενη εξουδετέρωσή του. Άλλη άποψη είναι πως η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας, ουσιαστικά λειτουργεί αποτρεπτικά, και κατευθύνει τον επίδοξο διαρρήκτη σε διπλανό "στόχο", ο οποίος δεν διαθέτει σύστημα ασφαλείας.

Παρακάτω σας προτείνουμε 12 από τις πιο σημαντικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε για τα συστήματα ασφαλείας!

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

1). Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι κλέφτες και διαρρήκτες προτιμούν σε μεγάλο ποσοστό χώρους που δεν υπάρχουν συναγερμοί. Από αυτή την άποψη - θεωρητικά - ακόμα και μια ψεύτικη σειρήνα στο εξωτερικό του χώρου μας λειτουργεί ως ένα σημείο αποτρεπτικά, στην πράξη όμως ο αποφασισμένος διαρρήκτης θα δοκιμάσει πρώτα το σύστημα που έχουμε εγκαταστήσει κατά πόσο είναι πράγματι σε λειτουργία, αν είναι συνδεδεμένο και στέλνει σήματα σε υπηρεσίες ασφάλειας και στην αστυνομία και θα ψάξει να βρει αν έχει κάποια αδυναμία ή αν μπορεί απλά να το σαμποτάρει.
Συνεπώς είναι χρήσιμο να έχουμε στο μυαλό μας πως κάθε σύστημα συναγερμού μας παρέχει ως ένα σημείο κάποια ασφάλεια και δρα ως ένα σημείο αποτρεπτικά, από εκεί και πέρα είναι η ποιότητα του συστήματος και η εμπειρία στη σωστή εγκατάσταση και συντήρηση - υποστήριξή του που ανεβάζει τον πήχη της πραγματικής ασφάλειας στο μέγιστο.

2) Ισως ακούγεται περίεργο, όμως οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται από ξεκλείδωτες πόρτες και από μη ασφαλισμένες μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα συμβάντα αυτού του είδους συμβαίνουν στο ισόγειο και στο πρώτο όροφο που υπάρχει εύκολη πρόσβαση για δοκιμή αν ο ιδιοκτήτης ξέχασε κάτι ξεκλείδωτο.
Πάντα κλειδώνουμε και ενεργοποιούμε το σύστημα συναγερμού ακόμα κι αν πρόκειται να απουσιάσουμε από το χώρο μας για πολύ λίγο.

3) Μη γράφετε ολόκληρο το ονοματεπώνυμό σας στο κουδούνι και στο ταχυδρομικό κουτί. Είναι πολύ πιο εύκολο όταν κάποιος έχει όλα τα στοιχεία μας να βρει το τηλέφωνό μας ώστε να ελέγχει πότε βρισκόμαστε στο χώρο μας και πότε όχι.

4). Επαγγελματική εγκατάσταση συναγερμού σημαίνει αποτελεσματική απόκρυψη των καλωδιώσεων. Σχεδόν πάντα ο επίδοξος διαρρήκτης θα προσπαθήσει να εντοπίσει την καλωδίωση στην προσπάθειά του να καταλάβει πως λειτουργεί για να βρει τρόπο να την απενεργοποιήσει.
Η απενεργοποίηση ακόμα και του πιο απλού και βασικού συστήματος συναγερμού δεν είναι καθόλου απλό θέμα, με την απόκρυψη των καλωδιώσεων όμως πετυχαίνουμε εύκολα να δυσκολέψουμε ακόμα περισσότερο το έργο ενός επίδοξου διαρρήκτη.

5). Όταν μετακομίζουμε σε ένα νέο σπίτι δεν αρκεί η τοποθέτηση ενός συστήματος ασφάλειας. Πρέπει να αλλάζουμε όλες τις κλειδαριές με νέες ακόμα κι αν εμπιστευόμαστε απόλυτα τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, δεν είμαστε σε θέση αν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποιος άλλος μπορεί να έχει αντίγραφο των κλειδιών στην κατοχή του.. Το ίδιο κάνουμε και σε περίπτωση που χάσουμε τα κλειδιά μας. ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΑΣΤΡΑ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΛΠ.

6) Οι απλές κλειδαριές είναι πάρα πολύ εύκολο να παραβιαστούν. Είτε έχουμε σύστημα συναγερμού είτε όχι, αυξάνουμε κατά πολύ την ασφάλεια του χώρου μας τοποθετώντας κλειδαριά ασφαλείας.

7) Δεν εμπιστευόμαστε εύκολα τα κλειδιά μας σε τρίτους.

8) Όταν απουσιάζουμε από το χώρο μας, δεν αφήνουμε σημειώματα στην πόρτα για κάποιο που περιμένουμε να έρθει (πχ επιστρέφω σε μισή ώρα). Αυτό δρα σαν πρόσκληση για ανεπιθύμητους επισκέπτες.

9) Ακόμα κι όταν απουσιάζουμε είναι καλό να φαίνεται ο χώρος μας απασχολημένος. Για παράδειγμα είναι εύκολο αλλά και οικονομικό να τοποθετήσουμε διακόπτες που ανοιγοκλείνουν σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα τα φώτα ώστε να μη δείχνει ο χώρος ακατοίκητος.

10) Προσέχουμε πολύ σε ποιους ανοίγουμε την πόρτα. Για παράδειγμα πολλοί επίδοξοι διαρρήκτες χρησιμοποιούν την ιδιότητα του πωλητή ως πρόφαση για να τσεκάρουν τον χώρο μας η απλά για να καταγράψουν ποιες ώρες απουσιάζουμε. Ζητάμε ταυτότητα και στοιχεία της εταιρείας για την οποία εργάζονται.

11) Αν υπάρχει πρόβλημα στο συναγερμό μας που τον κάνει να χτυπάει συχνά χωρίς λόγο (αυτό μπορεί να συμβεί συχνά για διάφορους λόγους (πχ  αν δεν έχει γίνει σωστά η εγκατάσταση η αν κάπου υπάρχει αστοχία υλικού), πρέπει να επιλύσουμε άμεσα το πρόβλημα και να ενημερώσουμε τους γείτονες πως το σύστημα έχει αποκατασταθεί. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ένας συναγερμός αγνοήθηκε γιατί στο παρελθόν ενεργοποιούταν συχνά χωρίς λόγο... Το σύστημά μας, ότι σύστημα κι αν έχουμε επιλέξει ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Αλλιώς στην ουσία παύει να παρέχει ασφάλεια και υπάρχει - για να υπάρχει λειτουργώντας μόνο αποτρεπτικά και ως ψυχολογική υποστήριξη.

12) Ακόμα και στη δεύτερη χιλιετία, ο σκύλος εξακολουθεί να είναι ένα αρκετά αποτελεσματικό σύστημα συναγερμού που μπορεί άριστα να δρα συνεργατικά με ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας δρώντας αποτρεπτικά. Ακόμα και σκυλιά μικρά σε μέγεθος μπορούνε πολύ εύκολα και οικονομικά να εκπαιδευτούν ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά  γαβγίζοντας  σε ύποπτους ήχους (και όχι με το παραμικρό). δρώντας κατά κάποιο τρόπο σαν αποτρεπτικοί συναγερμοί.. Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση σκύλου φύλακα είναι ένα άλλο θέμα, που απαιτεί ολοκληρωμένη και εκτενή εκπαίδευση η οποία έχει σημαντικό κόστος και έχει νόημα μόνο σε σκύλους συγκεκριμένης ράτσας που μένουν μέσα στο σπίτι και όχι στην αυλή όπου είναι εύκολος στόχος για τους επίδοξους κλέφτες.

Τέλος, αν η κεντρική είσοδος είναι σκοτεινή, μπορούμε να εγκαταστήσουμε οικονομικά ένα προβολέα που ανάβει εύκολα με ανίχνευση κίνησης. Εναλλακτικά μπορούμε να τοποθετήσουμε μια κάμερα υπέρυθρη που μπορεί και βλέπει στο σκοτάδι. Οι διαρρήκτες αποφεύγουν σημεία όπου παρακολουθούνται  με κάμερες και ενδεχομένως καταγράφονται οι ενέργειές τους.

Βρείτε συμβουλές και ιδέες για το σπίτι, τον κήπο η τον επαγγελματικού σας χώρο για συστήματα ασφάλειας & κάμερες! Εδώ σας προτείνουμε πρακτικές συμβουλές & ιδέες, έξυπνες λύσεις, νέα & τάσεις, όπως και χρήσιμες οδηγίες για συστήματα ασφάλειας & κάμερες. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα ergo-tel.gr μπορείτε να βρείτε ότι χρειαστείτε για να καλύψετε τις ανάγκες του χώρου σας για συστήματα ασφάλειας και κάμερες.

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις