Φωτισμός μπάνιου-ρομαντισμός με ασφάλεια

26/01/2018   
5.0 3 αξιολογήσεις
Φωτισμός μπάνιου-ρομαντισμός με ασφάλεια

Ασφαλής , πρακτικός και άνετος. Τρείς λέξεις κλειδιά για το σωστό φωτισμό στο μπάνιο. Είναι πραγματικά πιο εύκολο να ηρεμίσεις και να γεμίσεις ενέργεια στο προσωπικό σου mini spa εάν ο φωτισμός είναι ευχάριστος και χαλαρωτικός. Επίσης όμως χρειάζεται πρακτικά και  λειτουργικά φωτιστικά για το ξύρισμα, το βάψιμο και για τις περίτεχνες κινήσεις που απαιτεί το οδοντικό νήμα! Το πιο σημαντικό μέλημα βέβαια πρέπει να είναι η ασφάλεια. Το νερό και ο ηλεκτρισμός άλλωστε δεν είναι οι καλύτεροι φίλοι. Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζεις τις τέσσερις ζώνες σε ένα μπάνιο.

Η υγρασία υπαγορεύει ποιο φωτιστικό πάει που.
Το μπάνιο σας χωρίζεται σε ζώνες ανάλογα με τη σχετική υγρασία που υπάρχει στον αέρα στα διαφορετικά σημεία του δωματίου. Πάντα να επιλέγετε ένα φωτιστικό που έχει δοκιμαστεί και εγκριθεί για τη συγκεκριμένη ζώνη που σκοπεύετε να το βάλετε. Το μέρος όπου είναι κατάλληλο κάθε φωτιστικό καθορίζεται από μία ταξινόμηση ασφαλείας γνωστή και ως σύστημα διαβάθμισης προστασίας εισόδου (IP#).  Τον αριθμό αυτό θα τον βρείτε στο ταμπελάκι της τιμής και στη συσκευασία.

Ο φωτισμός του σπιτιού δεν είναι μόνο θέμα πρακτικό ή αισθητικό, αφού είναι ικανό να επηρεάσει τις αισθήσεις και μπορεί να αλλάξει τη διάθεση και την ψυχολογία. Για κάθε χώρο οι τρόποι φωτισμού και τα φωτιστικά που ταιριάζουν διαφέρουν. Εδώ σας προτείνουμε πρακτικές συμβουλές & ιδέες, έξυπνες λύσεις & χρήσιμες οδηγίες για το φωτισμό του σπιτιού σας. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα ergo-tel.gr μπορείτε να βρείτε λαμπτήρες κάθε είδους. Επίλεξτε τους κατάλληλους για το χώρο σας μέσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων.

Σχετική κατηγορία με το άρθρο που διαβάσατε

LED ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΥ ΚΟΥΖΙΝΑΣ- ΜΠΑΝΙΟΥ - ΟΡΟΦΗΣ

LED ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΥ ΚΟΥΖΙΝΑΣ- ΜΠΑΝΙΟΥ - ΟΡΟΦΗΣ  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαφορετικές  χώρες , διαφορετικοί κανονισμοί.
Το επιτραπέζιο ύψος ( η οριζόντια απόσταση ασφαλείας) διαφέρει από χώρα σε χώρα. Γι’ αυτό το λόγο , είναι πάντα προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν ηλεκτρολόγο για τους αντίστοιχους κανονισμούς που ισχύουν στην περιοχή σας.

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου… Ποιος είναι ο καλύτερος φωτισμός;
Το μπάνιο χρειάζεται περισσότερο φώς απ’ ότι ίσως πιστεύετε. Ένα απαλό, ζεστό φως που να μην ενοχλεί τα θαμπά μάτια νωρίς το πρωί ή τα κουρασμένα αργά το βράδυ. Και , καθώς δεν είναι μυστικό πως το μπάνιο είναι ένα μέρος όπου όλοι κάνουμε τον προσωπικό μας καλλωπισμό , ένα φωτιστικό που δεν ρίχνει σκληρές σκιές μας βοηθά περισσότερο στο ξύρισμα, στο χτένισμα , στο βάψιμο και στον καθαρισμό των δοντιών μας. Για να μειώσετε τις σκιές ώστε να βλέπετε ξεκάθαρα τι κάνετε είναι καλό να τοποθετήσετε δύο φωτιστικά τοίχου δεξιά και αριστερά από τον καθρέφτη και ένα φωτιστικό οροφής ή σποτάκια οροφής που να φωτίζουν όλο το δωμάτιο.

Η σωστή ατμόσφαιρα για χαλάρωση.
Για πολλούς  το μπάνιο είναι  ένα μέρος όπου χαλαρώνουν και γεμίζουν ενέργεια σωματικά και ψυχικά. Όπως και σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ένας ροοστάτης για τα φωτιστικά του μπάνιου θα σας βοηθήσει να προσαρμόζετε την ένταση ανάλογα με ότι κάνετε-είτε είναι το πρωινό ξύπνημα , βάψιμο ή απλά χαλάρωση στο τέλος μιας κουραστικής μέρας. Συνδυάστε αυτόν τον φωτισμό με ζεστές λάμψεις από κεριά και θα καταφέρετε να αναζωογονηθείτε , να γεμίσετε τις μπαταρίες σας ή να χαλαρώσετε σε ένα ρομαντικό περιβάλλον οπότε το επιθυμείτε.

Αφήστε έναν ειδικευμένο ηλεκτρολόγο να τοποθετήσει φωτιστικά.

Ο φωτισμός του μπάνιου πρέπει πάντα να τοποθετείτε από ειδικευμένο ηλεκτρολόγο. Θυμηθείτε επίσης πως οι πρίζες σε ένα μπάνιο πρέπει να είναι συνδεδεμένες με έναν μηχανισμό προστασίας από διαρροή/ διακόπτη διαρροής (ασφάλεια γείωσης).

Εάν το σπίτι σας δεν έχει ένα από τα παραπάνω δεν πρέπει να τοποθετήσετε πρίζες στο μπάνιο.

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις