Ιδέες και Συμβουλές για κρυφό φωτισμό σε κάθε χώρο του σπιτιού σου!

06/02/2018   
Ιδέες και Συμβουλές για κρυφό φωτισμό σε κάθε χώρο του σπιτιού σου!

Σας αρέσει να παίζετε με το φωτισμό στο σπίτι; Ο κλασσικός φωτισμός με τα πολύ όμορφα φωτιστικά μας, είτε δαπέδου, είτε κάπου κρεμασμένα δημιουργούν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα αλλά πάντα θέλουμε κάτι παραπάνω. Αυτό το παραπάνω το επιτυγχάνουμε με απλούς και δημιουργικούς τρόπους αρκεί να έχουμε λίγη φαντασία.

Αν ψάχνεις έναν τρόπο δραστικό για να μεταμορφώσεις χώρους και διάθεση, δεν έχεις παρά να προσθέσεις στο σπίτι σου κρυφό φωτισμό με σποτάκια ή οροφής. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει, αφού μεταμορφώνει τα δωμάτια και αισθητικά τα αναβαθμίζει με μοναδικό τρόπο.

Μπορείς να βάλεις κρυφό φωτισμό στο υπνοδωμάτιο, στην κουζίνα, το μπάνιο ή και στο σαλόνι που είναι η πιο διαδεδομένη χρήση του. αφού δημιουργεί μια αίσθηση βάθους και μοντέρνας όψης.

Το σύστημα κρυφού φωτισμού είναι ένας μοντέρνος τρόπος για να αναβαθμίσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Ονομάζεται κρυφός φωτισμός, γιατί δε μπορείς να δεις τα καλώδια του συστήματος, με αποτέλεσμα να κάνει τη διακόσμηση σου ομορφότερη. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως μπορεί να αντικαταστήσει τον παραδοσιακό φωτισμό σε κάθε χώρο του σπιτιού. Ωστόσο, σημαίνει πως έχεις έναν ισχυρό σύμμαχο, όταν θέλεις να χαμηλώσεις τα φώτα και να δημιουργήσεις ρομαντική ατμόσφαιρα.

Ο κρυφός φωτισμός συνήθως συναντάται σε δύο μορφές, τη Led ταινία, ή αλλιώς λεντοταινία και το Led spot. Το κόστος αγοράς του δεν είναι πολύ μεγάλο και για το λόγο αυτό συχνά αντιμετωπίζεται ως μια προσιτή πολυτέλεια. Πράγματι, αν επιθυμείς το σπίτι σου να φαίνεται εντυπωσιακό, χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα, το σύστημα κρυφού φωτισμού είναι ένα ιδανικό πρώτο βήμα. Θα ήθελες να μάθεις πώς μπορείς να αξιοποιήσεις τον κρυφό φωτισμό στα δωμάτια του σπιτιού σου;

Σαλόνι
Αναρωτιέσαι πώς μπορεί ο κρυφός φωτισμός να αναβαθμίσει τη διακόσμηση του σαλονιού σου; Για αρχή, μπορεί να αναδείξει τα στοιχεία που πραγματικά επιθυμείς. Για παράδειγμα, αν έχεις κάνει μια πολύ όμορφη διακόσμηση τοίχου με ράφια, γιατί να μην την αναδείξεις; Τοποθέτησε κάτω από κάθε ράφι κρυφό φωτισμό, ώστε τα αντικείμενα πάνω στα ράφια σου να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να θέλεις να αναδείξεις το χώρο του καθιστικού σου.

Για να το πετύχεις αυτό, μπορείς να τοποθετήσεις ένα σύστημα κρυφού φωτισμού στο ταβάνι, μέσα από μια ψευδοροφή γυψοσανίδας. Η τοποθέτηση ψευδοροφής είναι πολύ στη μόδα τα τελευταία χρόνια, λόγω του ότι έχει να σου προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Ένα από αυτά τα οφέλη είναι και το γεγονός ότι ταιριάζει απόλυτα με την εγκατάσταση συστήματος κρυφού φωτισμού, καθώς κρύβει απολύτως τα εξαρτήματα του. Έπειτα, οι κατασκευές από γυψοσανίδα είναι αρκετά οικονομικές, αισθητικά όμορφες και συμβάλλουν στην καλή μόνωση του χώρου.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Κουζίνα
Πρόκειται για έναν αρκετά συνήθη τρόπο χρήσης του κρυφού φωτισμού. Η κουζίνα είναι το κατεξοχήν δωμάτιο που έχει πολλά σημεία για να φωτίσεις περαιτέρω. Για παράδειγμα, έχει πολλά ντουλάπια, στα οποία είναι πολύ καλή ιδέα το να έχεις πλήρη οπτική επαφή. Έτσι, δε θα δυσκολεύεσαι ποτέ να βρίσκεις αυτό που χρειάζεσαι. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους ο κρυφός φωτισμός με Led ταινία, ή Led spots, είναι πολύ αγαπητός στο χώρο της κουζίνας.

Πέρα από το να έχεις καλύτερη οπτική επαφή με το περιεχόμενο των ντουλαπιών σου, ο φωτισμός αυτός αλλάζει εντελώς τη διακόσμηση της κουζίνας σου. Συνεπώς, αν αναρωτιόσουν πώς να κάνεις την κουζίνα σου πιο μοντέρνα για να ταιριάζει με την αισθητική των υπολοίπων χώρων του σπιτιού, τώρα ξέρεις έναν τρόπο. Ωστόσο, θα σου προτείναμε να μη χρησιμοποιήσεις πολύ έντονα χρώματα για τον κρυφό φωτισμό κουζίνας, γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να σου φανεί πολύ “θορυβώδες”.

Μπάνιο
Μήπως το μπάνιο σου χρειάζεται μια αναβάθμιση στο φωτισμό του για να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο πολυτελές; Είναι γεγονός, ότι ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να αναδειχθεί και να μοιάζει μεγαλύτερο, αν έχει τον απαραίτητο φωτισμό, αλλά και μεγάλο καθρέφτη. Έτσι, θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε να τοποθετήσεις ψευδοροφή από γυψοσανίδα στο μπάνιο, συνδυασμένη με ένα σύστημα κρυφού φωτισμού με λευκό φως. Το φως αυτό θα κάνει τη διακόσμηση σου πιο εντυπωσιακή και θα αναδείξει το χώρο. Σαν συμβουλή, ωστόσο, έχε υπόψιν σου ότι είναι καλό να προσέξεις την απόσταση μεταξύ των λαμπτήρων.

Η τοποθέτηση τους πολύ κοντά ο ένας στον άλλο μπορεί να φέρει σαν αποτέλεσμα ένα υπερβολικά δυνατό φως. Το μπάνιο δεν είναι χώρος όπου χρειάζεται πολύ δυνατός φωτισμός, αλλά προέχει να μπορείς να χαλαρώσεις και να κάνεις το αφρόλουτρο σου σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Θέλεις μια πιο μοντέρνα ιδέα για το μπάνιο; Εγκατάστησε το σύστημα κρυφού φωτισμού γύρω από τον καθρέφτη σου. Έτσι, θα του δώσεις μεγαλύτερη αξία και θα νιώθεις σαν το κέντρο του ενδιαφέροντος, όταν καθρεφτίζεις το είδωλο σου. Άφησε αρκετά εκατοστά απόσταση ανάμεσα στους λαμπτήρες και τον καθρέφτη για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Γραφείο
Αν δε σε ικανοποιεί ο φωτισμός του γραφείου του σπιτιού σου, ο κρυφός φωτισμός μπορεί να σε βοηθήσει να τον αλλάξεις ριζικά. Το γραφείο είναι ο χώρος, όπου εργάζεσαι, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να έχεις το φωτισμό που σε διευκολύνει περισσότερο στην εργασία σου. Αν στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού ο κρυφός φωτισμός είναι μια αναβάθμιση της διακόσμησης σου, τότε στο γραφείο είναι η λύση σε μια ανάγκη σου. Αφού μελετήσεις προσεκτικά ποια είναι τα σωστά σημεία στο ταβάνι, ώστε το φως να πέφτει ακριβώς εκεί που πρέπει, μπορείς να διαλέξεις τους ιδανικούς για σένα λαμπτήρες με τη σωστή ένταση.

Πίστεψε μας, δεν πρόκειται ποτέ να μετανιώσεις για την ιδέα αυτή. Φυσικά, αν το γραφείο σου βρίσκεται στο υπνοδωμάτιο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορείς και πάλι να επενδύσεις σε ένα σύστημα κρυφού φωτισμού για το ταβάνι, το οποίο θα δημιουργεί όμορφη ατμόσφαιρα. Άλλη μια έξυπνη ιδέα για τον κρυφό φωτισμό, είναι η χρήση του στα ράφια της βιβλιοθήκης σου. Μήπως τα βιβλία σου είναι για σένα ένας ανεκτίμητος θησαυρός; Αν ναι, τώρα γνωρίζεις πώς να τα κάνεις το επίκεντρο της προσοχής.

Σκάλες
Για εμάς που ανησυχούμε για την ασφάλεια στις σκάλες του σπιτιού μας τις νυχτερινές ώρες, ο κρυφός φωτισμός είναι μια σωτήρια λύση. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει μεγάλη σκάλα στο σπίτι για να αισθάνεσαι ανησυχία, ακόμα και ένα μόνο σκαλάκι μπορεί να είναι επικίνδυνο για ατυχήματα, αν δεν το προσέξεις. Για το λόγο αυτό, μπορείς να στολίσεις τα σκαλιά του σπιτιού σου με σύστημα κρυφού φωτισμού από Led ταινίες.

Όπως καταλαβαίνεις, η τιμή σχετίζεται άμεσα με το πόσες χρειάζεσαι, δηλαδή πόσο μεγάλη είναι η σκάλα σου. Αν το σπίτι σου έχει μόνο λίγα επικίνδυνα σκαλιά, το κόστος για τον κρυφό φωτισμό θα είναι αρκετά μικρό. Ωστόσο, από διακοσμητικής απόψεως θα έχεις κάτι το ξεχωριστό, το οποίο θα φροντίζει για την ασφάλεια σου, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο τις νυχτερινές ώρες.

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις ιδέες για τον κρυφό φωτισμό στο σπίτι! Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι, είναι πως οι ηλεκτρολογικές εργασίες είναι καλό να γίνονται από έναν επαγγελματία για σίγουρα αποτελέσματα. Για την τοποθέτηση κρυφού φωτισμού, καταχώρησε την εργασία σου και οι έμπειροι ηλεκτρολόγοι της πλατφόρμας μας θα αναλάβουν να σε βοηθήσουν άμεσα, υπεύθυνα και με ασφάλεια!

Η ergo-tel είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις