Επιλέξτε τον σωστό φωτισμό για το ξενοδοχείο, το εστιατόριο, το bar, την πισίνα σας και αναδείξτε τον

07/02/2018   
5.0 1 αξιολογήσεις
Επιλέξτε τον σωστό φωτισμό για το ξενοδοχείο, το εστιατόριο, το bar, την πισίνα σας και αναδείξτε τον

Ο χώρος του ξενοδοχείου μέσα στα πλαίσια της σύγχρονης παγκοσμιοποιήμενης τουριστικής βιομηχανίας, έχει βαθμιαία εξελιχτεί από τον παραδοσιακό του ρόλο της απλής φιλοξενίας σε ένα δυναμικό και πολυσύνθετο συνδυασμό παροχής υπηρεσιών και ανέσεων υψηλού επιπέδου.

Η λειτουργία αιθουσών κοινωνικών εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας, συνεδριακών χώρων, εστιατορίων, bars, café, γυμναστηρίων, spas, κέντρων θαλλασοθεραπείας, κάτω από την ίδια στέγη ενός σύγχρονου ξενοδοχείου είναι πλέον κανόνας. Ετσι ο χώρος του ξενοδοχείου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια μικρή πόλη μέσα στην πόλη και ως μια μικρογραφία του πραγματικού κόσμου.

Εκεί οι φιλοξενούμενοι εργάζονται, δειπνούν και ξεκουράζονται, ηρεμούν και διασκεδάζουν, έχουν κοινωνικές επαφές ή περνούν το μήνα του μέλιτος. Το ξενοδοχείο μπορεί να είναι μέρος των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων ή μια ευχάριστη απόδραση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Μέσα στο απαιτητικό και πολύπλευρο αυτό πλαίσιο ο τεχνητός αλλά και ο κατάλληλα σχεδιασμένος φυσικός φωτισμός καλείται να παίξει ένα παρομοίως απαιτητικό ρόλο αυτό της δημιουργίας της κατάλληλης ατμόσφαιρας και συναισθημάτων άνεσης, χαλάρωσης, ηρεμίας, ευχαρίστησης και ευεξίας των φιλοξενουμένων, που είναι υψίστης σημασίας για το χαρακτήρα και την ταυτότητα ενός καλού ξενοδοχείου. Οι ανάγκες του φιλοξενούμενου αποτελούν τη βασική προτεραιότητα σε κάθε σχεδιασμό φωτισμού στα ξενοδοχεία. Η 24-ωρη χρήση των περισσοτέρων χώρων του ξενοδοχείου που συνήθως έχουν περισσότερες από μια λειτουργίες και η πολλαπλότητα των δραστηριοτήτων σε αυτούς, έχουν επίσης ιδιαίτερη σημασία στο σχεδιασμό του φωτισμού.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Οι επισκέπτες σας έχουν μεγάλες προσδοκίες. Τα τελευταία χρόνια, αυτές οι προσδοκίες από τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο, καθώς ο κόσμος ταξιδεύει πιο συχνά. Ο στόχος σας είναι να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό, να δημιουργήσετε μια μοναδική πρόταση πωλήσεων, να συμμορφώνεστε με τους νέους κανονισμούς και παρ' όλα αυτά, να παραμένετε όσο γίνετε περισσότερο ξεχωριστοί.

Αυτοί οι στόχοι προϋποθέτουν συχνά αυξημένο κόστος λειτουργίας και νέες επενδύσεις, που οι εταιρείες μπορούν να αντιμετωπίσουν γρήγορα με βελτιστοποιημένη κατανάλωση ενέργειας.

Τι μπορεί να πετύχει το φως;
Μείωση κόστους, με μείωση των δαπανών ενέργειας και αντικατάστασης

Αρχικά, μπορείτε να μειώσετε μακροπρόθεσμα το κόστος ενέργειας και αντικατάστασης, επιλέγοντας ένα περισσότερο αποδοτικό σύστημα φωτισμού.
Λύσεις από μία και μόνο πηγή
Ευρεία σειρά προϊόντων + ειδικών εφαρμογών, με σχεδιασμό του έργου μετατροπής φωτισμού, συγκεκριμένο ανά τοποθεσία. Σας προσφέρουμε τον κατάλληλο φωτισμό για κάθε χώρο, σχεδιασμένο να καλύπτει τις ανάγκες και τις προσδοκίες των επισκεπτών και των εργαζόμενών σας.

Προϊόντα υψηλής ποιότητας – ο καλύτερος τύπος φωτισμού
Ο σωστός σχεδιασμός του συστήματος φωτισμού θα αυξήσει σημαντικά την αίσθηση άνεσης και ευχαρίστησης των επισκεπτών σας.
Για παράδειγμα, στους χώρους του μπαρ και του εστιατορίου, η σωστή επιλογή φωτισμού μπορεί να παροτρύνει τους επισκέπτες να παραμείνουν περισσότερο, ενισχύοντας σημαντικά τις πωλήσεις.

Οι οπτικές μας εντυπώσεις από ένα περιβάλλον παίζουν σημαντικό ρόλο. Σε ένα ξενοδοχείο ή εστιατόριο, όχι μόνον τα πράγματα που βλέπουμε αλλά και ο τρόπος με τον οποίον μας προβάλλονται ,συμβάλλει αποφασιστικά στην τελική εντύπωση που θα σχηματίσουμε φεύγοντας… Ευνοϊκή ή δυσμενή…..

Η κρίσιμη ώρα της ημέρας για ξενοδόχους και εστιάτορες είναι το απόγευμα μετά την δύση, όταν ο τεχνητός φωτισμός αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καλοπέραση και την ικανοποίηση των πελατών. Για να μην πούμε ότι πολλοί χώροι, -μπάνια, διάδρομοι ,αίθουσες συνεδρίων κλπ- απαιτούν τεχνητό φωτισμό και την ημέρα.

Ο σωστός φωτισμός σε ξενοδοχεία και σε όλους τους άλλους χώρους ενδιαίτησης ΔΕΝ είναι δαπάνη αλλά  κερδοφόρα επένδυση.

Το πιο συνηθισμένο λάθος που γίνεται στον φωτισμό  ενός χώρου, είναι η ταύτιση  φωτιστικών και φωτισμού…!
Φωτισμός και φωτιστικά είναι ….διαφορετικά πράγματα, όσο παράξενο κι αν ακούγεται….
Τα φωτιστικά είναι μία μόνον παράμετρος του φωτισμού.

Αντιθέτως ο φωτισμός είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων δηλ. των διαστάσεων (του μεγέθους) του χώρου, των χρωματισμών οροφής-τοίχων-δαπέδου (που απορροφούν και αντανακλούν το φως), της δραστηριότητας που ασκείται μέσα στον χώρο (με τα ζητούμενα-συνιστώμενα lux ανα δραστηριότητα), του είδους του φωτισμού (Γενικός-τοπικός-θεατρικός κλπ) , της κατεύθυνσης του φωτισμού (άμεσος-εμμεσος κλπ), της ομοιομορφίας, της χροιάς, της χρωματικής απόδοσης, της ύπαρξης φυσικού φωτισμού, κλπ. κλπ και τέλος των φωτιστικών  και της διευθέτησής τους μέσα στον χώρο.

Κατά συνέπεια, αγοράζοντας φωτιστικά στην….τύχη και με μοναδικό κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση ή την χαμηλή τιμή, φωτισμός δεν γίνεται..! Είναι σαν να αγοράζει κανείς ρούχα χωρίς να ξέρει το….νούμερό του!

Αλλως τε, ο συνδυασμός όλων αυτών των παραμέτρων είναι και το ζητούμενο σε μια φωτομετρική μελέτη. Που τελικά οδηγεί στη υπόδειξη  των  κατάλληλων-από κάθε άποψη- φωτιστικών σωμάτων.

Σε κάθε φυσικά περίπτωση, η αισθητική, η ασφάλεια και η ποιότητα αποτελούν συνθήκες εκ των “ουκ άνευ”. Και το επώνυμο (design και κατασκευή) των φωτιστικών που θα αποδόσουν αυτούς τους φωτισμούς αποτελεί την καλλίτερη εγγύηση.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι «σωστός φωτισμός» σημαίνει  να συνδυάσουμε τρία πράγματα:

α) οπτική άνεση δηλ. επάρκεια που επιτρέπει απρόσκοπτη λειτουργία της όρασης από κάθε άποψη.

β) σωστή απόδοση του περιβάλλοντος δηλ. την εικόνα και “ατμόσφαιρα” που δημιουργείται από τον φωτισμό που δίνουν τα φωτιστικά

γ) αισθητική δηλ. διακοσμητική παρουσία των φωτιστικών

Δείξτε τα επιτεύγματά σας
Για τους κλάδους ξενοδοχείων και εστίασης, έχουμε αναπτύξει το δικό μας περιβαλλοντικό πιστοποιητικό φωτισμού που λειτουργεί ως διεθνές μέτρο σύγκρισης και πρόγραμμα πιστοποίησης στον φωτισμό. Όντας επαγγελματίες με πείρα στον φωτισμό ξενοδοχείων και εστιατορίων, παίρνουμε τη δουλειά μας πολύ σοβαρά και χαιρόμαστε να σας στηρίζουμε σε μια αγορά που αλλάζει διαρκώς. Επωφεληθείτε και εσείς από τα περισσότερα από 100 χρόνια πείρας μας.

Ας αρχίσουμε να εξελίσσουμε το φως!

«Ο κλάδος ξενοδοχειακός κλάδος γίνεται ολοένα και περισσότερο απαιτητικός, αφού χρειάζεται διαρκώς να πετυχαίνει περισσότερους στόχους, να εκτελεί περισσότερες εργασίες και να παραμένει πάντα ξεχωριστός και μοναδικός για τους επισκέπτες».

Η ergo-tel είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις