Ξέρεις πραγματικά να αλλάζεις μια λάμπα; Μάθε σε 3 απλά βήματα!

08/03/2018   
Ξέρεις πραγματικά να αλλάζεις μια λάμπα; Μάθε σε 3 απλά βήματα!

Ένας στους τέσσερις ενήλικες κάτω των 35, θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια για να αλλάξει μια λάμπα ! Απίστευτο; και όμως αληθινό!Σίγουρα όλο και κάποιον ηλεκτρολόγο θα γνωρίζεις αλλά γιατί να τον ενοχλήσεις για κάτι τόσο απλό;
Άστο το επάνω μας, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα !

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Βήμα 1ο - Κλείνουμε το ρεύμα

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει ρεύμα στο φωτιστικό! Κλείνουμε λοιπόν τον διακόπτη ή το βγάζουμε από την πρίζα αν είναι stand alone φωτιστικό. Αν δεν είστε σίγουροι για τη θέση του διακόπτη (μιας και η λάμπα δεν ανάβει εξάλλου) μπορείτε να κατεβάσετε την αντίστοιχη ασφάλεια στον ηλεκτρολογικό σας πίνακα.

Βήμα 2ο - Αφαίρεση παλιάς λάμπας

Κατ‘ αρχάς θα πρέπει να προσπαθήσετε να ξεβιδώσετε τη λάμπα σας από την υποδοχή της (ντουί). Για να το κάνετε αυτό, απλά γυρίστε την λάμπα απαλά (για να μην σας σπάσει στο χέρι) αριστερόστροφα μέχρι να απελευθερωθεί και να την αισθανθείτε χαλαρή στο χέρι σας.

Εάν η παραπάνω μέθοδος δεν είναι επιτυχής, είναι πιθανό η λάμπα σας να είναι κουμπωτή (bayonet) και όχι βιδωτή. Για το συγκεκριμένο τύπο λάμπας θα χρειαστεί να πιέσετε απαλά το λαμπτήρα προς τα πάνω και να κάνετε μια στροφή αριστερόστροφα για να την απελευθερώσετε από το ντουί.

Βήμα 3 – Τοποθέτηση νέας λάμπας

Τώρα που έχετε αφαιρέσει τη λάμπα σας θα πρέπει να καθορίσετε τι τύπος λαμπτήρας είναι, για να αγοράσετε την καινούργια. Φυσικά αφού μάθαμε πως την βγάζουμε, είναι εύκολο να βάλουμε και την καινούργια!

Extra Βήμα

Μήπως πρέπει αυτή τη φορά να σκεφτείτε για λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας;

Προτείνουμε να μην αγοράσετε την ίδια λάμπα, αλλά σιγά σιγά να κάνετε μια στροφή σε λαμπτήρες τύπου τεχνολογίας LED !

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις