Μάθε τις επαγγελματικές τεχνικές για να δημιουργήσεις έναν δυναμικό LED φωτισμό πισίνας.

30/04/2018   
Μάθε τις επαγγελματικές τεχνικές για να δημιουργήσεις έναν δυναμικό LED φωτισμό πισίνας.

Μάθε τις επαγγελματικές τεχνικές για να δημιουργήσεις έναν δυναμικό LED φωτισμό πισίνας.

 

Η τεχνολογία LED είναι η τελευταία τάση στον φωτισμό. Ο μεγάλος κύκλος ζωής σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση, μας παρέχουν μια οικονομική και αποδοτική επιλογή για το σπίτι, το γραφείο, το αυτοκίνητο, τον κήπο καθώς και την πισίνα. Πως να αξιοποιήσεις  στο έπακρο τις δυνατότητες του αλλά και πως να μαγνητίσεις τα βλέμματα όλων στην πισίνα σου; Μην ανησυχείς, συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να το πετύχεις!

Ο φωτισμός μέσα στο νερό είναι πολύ διαφορετικός. Η φωτεινότητα δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που πρέπει να δώσεις προσοχή.

  1. Ο εξωτερικός φωτισμός γύρω από την πισίνα.
  2. Ο εσωτερικός φωτισμός των τοιχωμάτων και δαπέδου.
  3. Οι αποχρώσεις που θέλεις να συνδυάσεις.
  4. Το σχήμα, το χρώμα αλλά και τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευής της.
  5. Η διαύγεια του νερού.
  6. Η ισορροπία στον φωτισμό των ντιμαριζόμενων σημείων.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Εσωτερικό χρώμα πισίνας – Διαύγεια νερού

Το εσωτερικό χρώμα και η διαύγεια του νερού μιας πισίνας επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα του φωτός μέσα σε αυτήν. Οι σκοτεινές επιφάνειες απορροφούν περισσότερο φως ενώ οι ανοιχτόχρωμες το αντανακλούν. Κατά κανόνα, στις πιο σκούρες πισίνες, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί κατά 50% παραπάνω ένταση φωτός για κάθε 1 λάμπα που χρησιμοποιείται σε μια ανοιχτόχρωμη πισίνα.

Φωτισμός και Χρώματα

Ακόμη και όταν φαίνεται απολύτως καθαρό το νερό, μπορεί να απορροφήσει φώς. Αυτό ποικίλει από χρώμα σε χρώμα. Για παράδειγμα, τα μπλε φώτα μπορεί να εμφανιστούν 5 φορές φωτεινότερα από τα κόκκινα φώτα, και ας έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά έντασης. Η φωτεινότητα θα επηρεαστεί ακόμη περισσότερο εάν χρησιμοποιήσεις σποτ με δυνατότητα εναλλαγής χρωμάτων και έντασης.

Τοποθέτηση και διαρρύθμιση

Μικρά σποτ κατά μήκος: Για μικρές πισίνες χωρίς εμπόδια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρά σποτ τοποθετημένα κατά  μήκος της πισίνας για ομοιόμορφο φωτισμό.

Μικρά σποτ με αντικριστή τοποθέτηση: Για μεγαλύτερες πισίνες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλά διαφορετικά μεγέθη στις  άκρες  της πισίνας. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπονται οι  σκιές  που δημιουργούνται από τυχόν αντικείμενα εντός της πισίνας.

Πισίνες με μεγαλύτερο μέγεθος από τις παραδοσιακές: Μερικές πισίνες έχουν τόσο μεγάλο μέγεθος που δεν μπορεί να ταξιδέψει η ακτίνα φωτός μέσα σε αυτήν. Σε αυτή την περίπτωση, τα σποτ πρέπει  να τοποθετηθούν σε ίση απόσταση μεταξύ τους κατά μήκος και σε αντικριστή θέση. Μια καλή απόσταση είναι ανά 1 ή ανά 2,5 μέτρα.

Σκαλοπάτια και περβάζια: Για ασφαλή φωτισμό σε σκαλοπάτια τοποθέτησε απέναντι τους μικρά σποτ. Για μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείς να τα βάλεις και πάνω στις επιφάνειες τους.

Μεγάλες πισίνες με ελεύθερο σχεδιασμό:  Σε μεγάλες  πισίνες με πιο ιδιαίτερα σχήματα , ο φωτισμός με αντικριστή τοποθέτηση μπορεί  να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Εάν τοποθετήσεις φώτα κατά μήκος μιας καμπυλωτής  πισίνας, θα πρέπει να λάβεις υπόψη το σχήμα του τοίχου. Οι εσωτερικές καμπύλες εστιάζουν το φως στο κέντρο της πισίνας, οπότε τα φώτα σε αυτούς τους τοίχους πρέπει να τοποθετηθούν σε πιο μακρινή απόσταση μεταξύ τους.  Όσο πιο έντονη είναι η ακτίνα, τόσο πιο μακριά μπορούμε να τα τοποθετήσουμε. Τα φώτα μικρού μεγέθους  μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε μια καμπυλωτή επιφάνεια σε αντίθεση με τα μεγάλα φώτα που δεν προβλέπονται για τέτοιες επιφάνειες.

Ένας επιτυχημένος σχεδιασμός φωτισμού περιέχει αρμονία, ασφάλεια και ενεργειακή απόδοση. Έχοντας απεριόριστες επιλογές LED στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρεις σίγουρα αυτό που σου ταιριάζει.

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις