Διαθέτεις κατάλυμα Airbnb? Δες εδώ πως να επωφεληθείς από τις έξυπνες συσκευές!

22/06/2018   
Διαθέτεις κατάλυμα Airbnb? Δες εδώ πως να επωφεληθείς από τις έξυπνες συσκευές!

Μία ενοικίαση καταλύματος Airbnb, δεν διαφέρει κατά πολύ από μία ενοικίαση δωματίου σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο. Και οι δύο τύποι φιλοξενίας έχουν στόχο την εξυπηρέτηση και ευχαρίστηση του πελάτη.

Σε μια εποχή όπως αυτή που διανύουμε, οι επιλογές είναι πάρα πολλές και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να προτείνουμε λύσεις ασφαλείας εισόδου και εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων Airbnb, θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε ο πελάτης τους να νιώθει ασφάλεια και άνεση καθ’όλη την διάρκεια της παραμονής του.

Στην Ergo-tel θα βρείς ότι χρειάζεσαι για να κάνεις τον χώρο σου ''έξυπνο'' τεχνολογικά και ακόμη περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον. Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές !

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Έξυπνη κλειδαριά - Smart lock

Η νέα τεχνολογία κλειδαριάς, ήρθε με σκοπό να διευκολύνει τον ιδιοκτήτη στην μετακίνηση, στην παράδοση των κλειδιών, καθώς και στην ασφάλεια του καταλύματος. Αποκτώντας μία ηλεκτρονική κλειδαριά, ξεχνάς την φυσική μορφή κλειδιού και δημιουργείς ατομικούς κωδικούς για τον κάθε πελάτη σου ξεχωριστά, καθώς και για κάθε υπάλληλο που έχει πρόσβαση στον χώρο ( υπηρεσία καθαρισμού δωματίου ).

Η κωδικοποίηση μίας ηλεκτρονικής κλειδαριάς γίνεται άμεσα και εύκολα. Η δυνατότητα δημιουργίας αρκετών προσωπικών κωδικών δίνει την ευχέρεια στους πελάτες να έχουν πρόσβαση στο κατάλυμα ξεχωριστά. Για παράδειγμα σε μία οικογένεια, το κάθε μέλος μπορεί να έχει τον προσωπικό κωδικό, και να εισέρχεται στον χώρο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η εύκολη και συχνή αλλαγή «κλειδιού» αποκλείει την χρήση αντιγράφου, που μπορεί να έχει κάνει κάποιος δολίως σε κάποιο εργαστήριο κλειδιών, είτε πρόκειται για προηγούμενο πελάτη ή προηγούμενο μέλος του προσωπικού.

Σχετικώς με τα καταλύματα τύπου Airbnb την πράξη υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η μία περίπτωση είναι οι προς ενοικίαση χώροι να είναι συγκεντρωμένοι σε μία θέση και να έχουν την μορφή μικρού ξενοδοχείου με κανονικό ή υποτυπώδες γραφείο υποδοχής και μόνιμο προσωπικό υποστήριξης. Σε αυτή την περίπτωση η εγκατάσταση ενός συστήματος κλειδαριών κάρτας με πρόγραμμα διαχείρισης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και συσκευή κωδικοποιήσεως καρτών είναι η σωστή λύση υπό προϋποθέσεις. Η βασική προϋπόθεση είναι οι ελεγχόμενες πόρτες να είναι περί τις 10 ώστε ο επιμερισμός των παγίων εξόδων για τα προγράμματα και τις συσκευές να μην επιβαρύνει σε απαγορευτικό βαθμό το κόστος ανά πόρτα. Η δεύτερη περίπτωση είναι οι προς ενοικίαση χώροι να είναι ανεξάρτητοι χωρίς γραφείο υποδοχής και χωρίς μόνιμο προσωπικό υποστήριξης.

Παραλλήλως και σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά συστήματα ελεγχόμενης εισόδου διατίθενται στην αγορά διάφορα συστήματα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας. Αναφορά σε αυτά γίνεται στην συνέχεια μετά από τις προτάσεις για ηλεκτρονικές κλειδαριές ανά τύπο πόρτας, που ακολουθούν.

Τύποι θυρών εισόδου σε καταλύματα τύπου Airbnb και προτεινόμενη αντίστοιχη λύση

 1. Παλιά ή καινούργια πόρτα με κλειδαριά κυλίνδρου.
 2. Πόρτα με ηλεκτρική κλειδαριά, ηλεκτρικό κυπρί, ηλεκτρομαγνήτη, ηλεκτροπίρο κλπ.
 3. Νέα υπό κατασκευή πόρτα ξύλινη, μεταλλική, θωρακισμένη κλπ.

Συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας

Ανίχνευση κίνησης με ασύρματους αισθητήρες σε μηχανική ή ηλεκτρονική κλειδαριά.

Η εγκατάσταση τους είναι εύκολη χωρίς καλώδια. Οι αισθητήρες λειτουργούν με απλές μπαταρίες για 2-3 χρόνια. Ασύρματη επικοινωνία των αισθητήρων με την κεντρική μονάδα στον ηλεκτρολογικό πίνακα.

Όταν οι ένοικοι εισέρχονται στο άδειο δωμάτιο, αναγνωρίζεται το άνοιγμα της πόρτας και η ανθρώπινη κίνηση και ενεργοποιείται το σύστημα κλιματισμού, φωτισμού κλπ.

Όταν όλοι οι ένοικοι κοιμούνται, δεν αναγνωρίζεται ανθρώπινη κίνηση, αλλά επειδή δεν καταγράφεται άνοιγμα της πόρτας, το σύστημα κλιματισμού, φωτισμού κλπ. παραμένει σε λειτουργία.

Αν ένας από τους ενοίκους βγει από το δωμάτιο, ενώ οι άλλοι ένοικοι συνεχίζουν να κοιμούνται ή βρίσκονται εκτός του κυρίως χώρου, μετά από μικρό χρονικό διάστημα διακόπτεται προσωρινά η παροχή ρεύματος στο σύστημα κλιματισμού κλπ., αλλά επανέρχεται και παραμένει, μόλις το σύστημα ανιχνεύσει την παραμικρή ενστικτώδη ανθρώπινη κίνηση από τους εναπομείναντες στο δωμάτιο ενοίκους.

Όταν όλοι οι ένοικοι έχουν βγει από το δωμάτιο, δεν αναγνωρίζεται ανθρώπινη κίνηση, και διακόπτεται η παροχή ρεύματος στο σύστημα κλιματισμού κλπ. μετά από μικρό χρονικό διάστημα.

Τι χρειάζεσαι

 • κεντρική μονάδα
 • αισθητήρες κίνησης
 • παγίδα πόρτας

Εξοικονόμηση ενέργειας με καρτοδιακόπτη

Για να λειτουργήσουν ο κλιματισμός, τα φώτα κλπ., πρέπει ο ένοικος να εισάγει την κάρτα στον καρτοδιακόπτη εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας. Η κάρτα είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη στο κλειδί της πόρτας εισόδου με λουκέτο συνδυασμού.

Για να μπορεί ο ένοικος να ξαναμπεί στο κατάλυμα είναι υποχρεωμένος να πάρει μαζί του το κλειδί της πόρτας εισόδου μαζί με την κάρτα από τον διακόπτη, οπότε μετά από μερικά δευτερόλεπτα διακόπτεται η παροχή ρεύματος στον κλιματισμό, τα φώτα κλπ.

Πως γίνεται η εγκατάσταση

 • Η εγκατάσταση γίνεται σε ηλεκτρολογικό κουτί.
 • Έχει ενσωματωμένη ηλεκτρονική πλακέτα, που αναγνωρίζει μόνον τις δικές του κάρτες με chip.
 • Δεν χρειάζεται μετασχηματιστή στον ηλεκτρολογικό πίνακα.
 • Απευθείας σύνδεση στο ρεύμα πόλεως.
 • Για προστασία από υπερφόρτωση συνιστάται η τοποθέτηση ρελέ φορτίου στον πίνακα.

Η πόρτα εισόδου έχει ηλεκτρονική κλειδαριά με κάρτα RFID Mifare

Εξοικονόμηση Ενέργειας με Αναγνώριση Κάρτας Mifare

Πως λειτουργεί

Διακόπτης κάρτας για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στο δωμάτιο.

·  Ενεργοποιείται μόνο με κάρτες τύπου RFID Mifare

·  Το ρεύμα διακόπτεται με χρονοκαθυστέρηση 10 -30 δευτερολέπτων μετά την απομάκρυνση της κάρτας από το διακόπτη.

·  Φωτισμός που βοηθάει τον εντοπισμό του διακόπτη και την εύκολη εισαγωγή της κάρτας στο σκοτάδι

·  Σχεδιασμένος για να τοποθετηθεί σε ηλεκτρολογικό κουτί

·  Απ’ ευθείας 220V AC, χωρίς μετασχηματιστή

·  Διαθέσιμος σε 2 χρώματα: Λευκό, ασημί

·  Ρελέ 16 Α.

H πόρτα εισόδου έχει ηλεκτρονική κλειδαριά με οποιαδήποτε κάρτα

Καρτοδιακόπτης Εξοικονόμησης Ενέργειας

Πως λειτουργεί

Μηχανικά ενεργοποιούμενος διακόπτης κάρτας με χρονοκαθυστέρηση

·  Σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση ρεύματος

·  Λειτουργεί με οποιονδήποτε τύπο κάρτας

·  Χρονοκαθυστέρηση 45 δευτερολέπτων από τη στιγμή που αφαιρείται η κάρτα

·  Λυχνία LED για εύκολη εντοπισμό στο σκοτάδι

·  Επιτοίχιος, εγκατάσταση χωρίς ηλεκτρολογικό κουτί

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις