Έξυπνοι θερμοστάτες – πως λειτουργούν και τι μας προσφέρουν?

01/08/2018   
Έξυπνοι θερμοστάτες – πως λειτουργούν και τι μας προσφέρουν?

Οι προγραμματιζόμενοι ή αλλιώς ''smart'' θερμοστάτες επιλέγονται όλο και περισσότερο σε σπίτια σε όλη τη χώρα. Πολλοί ιδιοκτήτες διαπιστώνουν ότι η απλή αλλαγή από ένα χειροκίνητο θερμοστάτη σε ένα προγραμματιζόμενο προσφέρει πολλά οφέλη για το πορτοφόλι, το σπίτι και την άνεση τους.

Η εγκατάσταση ενός προγραμματιζόμενου θερμοστάτη στη μονάδα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού είναι τόσο εύκολη που δεν χρειάζεσαι ειδικό. Απλά αγοράζεις έναν θερμοστάτη και στη συνέχεια αφαιρείς τον παλιό από τον τοίχο, σημειώνοντας που και πως συνδέονται τα καλώδια.    Στη συνέχεια, συνδέεις τα καλώδια στο νέο σου θερμοστάτη. Είναι σημαντικό να διαβάσεις τον οδηγό εγκατάστασης και τις πολλαπλές του λειτουργίες για να επωφεληθείς από ότι μπορεί να σου προσφέρει.

Εξοικονομείς χρήματα

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα με τους προγραμματιζόμενους θερμοστάτες είναι η εξοικονόμηση χρημάτων. Οι λογαριασμοί συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο και ο καλύτερος τρόπος για να το καταπολεμήσεις, είναι να μειώσεις τη χρήση ενέργειας. Για κάθε βαθμό που αυξάνεις ή μειώνεις στον θερμοστάτη στο σπίτι σου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή του χειμώνα, μπορείς να κερδίσεις έως και 20% κατανάλωση ρεύματος στον λογαριασμό σου.

Αποκτάς μια σταθερή θερμοκρασία σε όλα τα δωμάτια                                                                                                       

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι η ικανότητα να διατηρήσεις την τέλεια σταθερή θερμοκρασία σε όλο το σπίτι. Με τον προγραμματιζόμενο θερμοστάτη, η οικογένειά σας και οι φίλοι σας θα μπορούν να αισθάνονται άνετα στο σπίτι σας όλο το χρόνο καθώς δεν θα υπάρχουν αποκλίσεις θερμοκρασίας από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Μειώνεις τον χρόνο στον προγραμματισμό του       

Οι κάτοχοι του, αγαπούν επίσης το γεγονός ότι ξοδεύουν λιγότερο χρόνο για να ρυθμίσουν τον θερμοστάτη τους με μια προγραμματιζόμενη έκδοση. Με χειροκίνητο θερμοστάτη, μπορεί να χρειαστεί κάποια πρακτική και επιπλέον χρόνος για να περάσεις τα βήματα ρύθμισης της θερμοκρασίας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Όταν έρχεται η ώρα να φύγουμε από το σπίτι μας, πρέπει να πάμε στον θερμοστάτη είτε για να αυξομειώσουμε την θερμοκρασία είτε  για να τον κλείσουμε τελείως. Πόσες φορές όμως το έχουμε ξεχάσει? 

Αυξάνεται η ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου                                                                                                            

Η διατήρηση της ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού μας είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα συντήρησης που σκεφτόμαστε με το πέρασμα των χρόνων. Ένα πιο αποδοτικό σπίτι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πόρους του πιο αποτελεσματικά και να φέρει μικρότερη φθορά σε συσκευές και συστήματα. Ο πλανήτης μας μπορεί να αντιμετωπίσει ελλείψεις ενέργειας στο μέλλον και είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι το σπίτι μας συμβάλλει θετικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη προστασία του περιβάλλοντος. Χρησιμοποιώντας ένα προγραμματιζόμενο θερμοστάτη συμμετέχεις σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

Έλεγχος εξ αποστάσεως μέσω Wi-Fi                                                                                               

Τα νεότερα μοντέλα προγραμματιζόμενου θερμοστάτη έρχονται εξοπλισμένα με πολλές διαφορετικές δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας, όπως  σύνδεση μέσω Wi-Fi ή έλεγχο μέσω φορητού υπολογιστή, tablet ή smartphone. Έχοντας έναν θερμοστάτη που είναι συνδεδεμένος με το οικιακό σου δίκτυο αποκτάς τον έλεγχο από τον καναπέ σου! Με την δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης, ελέγχεις και την θερμοκρασία του σπιτιού σου στο χωριό! Άλλη μια δυνατότητα που προσφέρει είναι η ανάλυση της ενέργειας. Από εδώ και πέρα θα ξέρεις πόση ενέργεια κατανάλωσες για κάθε έτος, μήνα, μέρα ξεχωριστά!

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις