Ετοιμάζοντας το γραφείο του μικρού μαθητή! 5 συμβουλές για τον σωστό φωτισμό

13/09/2018   
Ετοιμάζοντας το γραφείο του μικρού μαθητή! 5 συμβουλές για τον σωστό φωτισμό

Γονείς και σπουδαστές επενδύουν μεγάλα ποσά σε υπολογιστές, έπιπλα, γραφεία, αλλά πολλές φορές δεν δίνουν τόση μεγάλη σημασία στα φωτιστικά χώρου και στην σωστή επιλογή λαμπτήρων!

Σας αναφέρουμε κάποια tips για να έχετε ιδανικό φωτισμό καθώς μελετάτε ή δουλεύετε στον υπολογιστή σας.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

  • Επιλέξτε λάμπες που παράγουν ενδιάμεσο λευκό φωτισμό ή αλλιώς φως ημέρας, 4000°-5000° Κelvin οι οποίες συντελούν στην μείωση της κούρασης των ματιών κατά την ανάγνωση.
  • Οι λαμπτήρες φθορισμού παράγουν ιδανικότερο φωτισμό (για ανάγνωση) από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Επιλέξτε λαμπτήρες LED τύπου φθορίου οι οποίοι  είναι διαθέσιμοι σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, χρησιμοποιούν έως 80% λιγότερη ενέργεια και διαρκούν 20 φορές περισσότερο.
  • Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό γραφείου παρέχει πρόσθετο φως στην επιφάνεια εργασίας. Τοποθετήστε το έτσι ώστε να μην απεικονίζεται στην οθόνη του υπολογιστή και σε σημείο όπου οι σκιές των χεριών δεν θα εισέρχονται στην επιφάνεια εργασίας σας. Εάν είστε δεξιόχειρες τοποθετήστε το στην αριστερή πλευρά του γραφείου σας
  • Κατά την επιλογή ενός φωτιστικού γραφείου, σιγουρευτείτε ότι ο βραχίονας είναι αρκετά μακρύς και εύκαμπτος ώστε να φωτίζει όπου χρειάζεστε, έχοντας τη δυνατότητα να τον απομακρύνετε όταν δεν χρειάζεται.
  • Εάν το γραφείο σας είναι σχετικά μικρό, επιλέξτε επιδαπέδιο φωτιστικό που θα έχει τη δυνατότητα να εστιάσει τον φωτισμό στις περιοχές που θέλετε. Επιλέξτε κάποιο που αυξομειώνεται η ένταση φωτός και χρησιμοποιήστε το ακόμη και όταν θέλετε να χαλαρώσετε.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο φωτισμός παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για τα μάτια και όχι μόνο. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο ζεστός τεχνητός φωτισμός που πλησιάζει στο φως της ημέρας κάνει τον άνθρωπο πιο αποδοτικό σε οποιαδήποτε εργασία του.

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις