Τι είναι το WD-40 Σπρέι καθαρισμού ηλεκτρικών επαφών;

09/02/2021   
Τι είναι το WD-40 Σπρέι καθαρισμού ηλεκτρικών επαφών;

WD-40 Σπρέι καθαρισμού ηλεκτρικών επαφών. Τι ακριβώς είναι;

Το σπρέι καθαρισμού ηλεκτρικών επαφών WD-40 Fast Drying Contact Cleaner είναι ένα εξειδικευμένο σπρέι για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των ηλεκτρονικών συστημάτων. Το διάλυμα αυτό καθαρίζει το λάδι, τις ακαθαρσίες, τα κατάλοιπα ροής και τη συμπύκνωση από τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά όργανα και τον ηλεκτρικό εξοπλισμό. Διεισδύει γρήγορα σε δυσπρόσιτα σημεία και στεγνώνει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να αφήνει κατάλοιπα. Συμβάλει επίσης στην απομάκρυνση της υγρασίας και προστατεύει από την οξείδωση. To πρωτοποριακό αυτό σπρέι επαναφέρει τις ηλεκτρονικές επαφές στην αρχική τους κατάσταση. Το καθαριστικό Fast Drying Contact Cleaner της σειράς Specialist είναι εδώ για να κάνει τις ηλεκτρικές σας επαφές σαν καινούργιες.

Σχετική κατηγορία με το άρθρο που διαβάσατε

ΣΠΡΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ WD-40 & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

ΣΠΡΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ WD-40 & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Η ergo-tel.gr προσφέρει εγγυημένα προϊόντα από τους πιο επώνυμους κατασκευαστές της παγκόσμιας αγοράς. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε σπρέι βιομηχανικά επαγγελματικά. Από το online κατάστημά μας κατευθείαν στο χώρο σας!

  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καθαρισμός Ηλεκτρονικών Επαφών

 • Αρχικά αποσυνδέσετε τις συσκευές σας από το ρεύμα.
 • Φυσήξτε μεθοδικά με έναν φυσητήρα για να απομακρύνετε τη μεγάλη ποσότητα σκόνης.
 • Στην συνέχεια χρησιμοποιήστε το σπρέι ηλεκτρικών επαφών για να απομακρύνετε υπολείμματα σκόνης από τις δύσκολες περιοχές.
 • Περιμένετε λίγο μέχρι να στεγνώσει μέχρι να θέσετε την συσκευή σε λειτουργία.
 • Επειδή στον καθαρισμό ηλεκτρικών επαφών χρειάζεται να είστε ακριβείς και λεπτομερείς, το ιδανικό εργαλείο είναι το  WD40 Fast Drying Contact Cleaner που διαθέτει το σύστημα Smart Straw για να φτάνετε και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία μέσα στις συσκευές.
   

Απομακρύνει την οξείδωση

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των σπρέι ηλεκτρικών επαφών είναι ότι μπορούν να απομακρύνουν την οξείδωση από ευαίσθητα ηλεκτρονικά.
Τα περισσότερα ηλεκτρονικά όπως οι διακόπτες συστημάτων, λόγω του αυξημένου κόστους δεν κατασκευάζονται με υλικά που δεν σκουριάζουν, όπως ο χρυσός.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν διαπερνούνται από χαμηλής τάσης ρεύμα να δημιουργείται οξείδωση, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στις υψηλές τάσεις. Για να αποφύγετε το κόστος αντικατάστασης εξαρτημάτων, σας προτείνουμε να τα καθαρίζετε αρκετά συχνά με σπρέι επαφών.
 

Σπρέι ηλεκτρικών επαφών και υπολείμματα

Το WD40 σπρέι καθαρισμού επαφών δεν αφήνει καθόλου υπολείμματα μετά την χρήση του, καθώς αυτό θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση του σπρέι καθαρισιμού ηλεκτρικών επαφών;

Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ηλεκτρικές επαφές είναι η οξείδωση. Παρόλο που τα περισσότερα ηλεκτρικά συστήματα είναι κατασκευασμένα από υλικά που δεν σκουριάζουν, η χαμηλή τάση ρεύματος μπορεί να τους προκαλέσει οξείδωση.
Η υγρασία είναι ακόμη ένας παράγοντας που προκαλεί οξείδωση στις ηλεκτρικές επαφές. Όταν ειδικά η υγρασία συνδυαστεί με τη σκόνη, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν ένα αγώγιμο υλικό ικανό να μεταφέρει ρεύμα από ένα σημείο της πλακέτας σε άλλο με κίνδυνο μεγαλύτερης βλάβης στο σύστημα. Τέλος, παράγοντες όπως η βρωμιά, η σκόνη, το γράσο κ.λπ μπορούν να ανεβάσουν τη θερμοκρασία προκαλώντας φθορά, κάτι που με το σπρέι καθαρισμού ηλεκτρικών επαφών WD-40 Fast Drying Contact Cleaner μπορεί να αποφευχθεί.

Πλεονεκτήματα του προϊόντος.

Το σπρέι καθαρισμού ηλεκτρικών επαφών έχει την ιδιότητα να:

 • Εισχωρεί γρήγορα μέσα στα δυσπρόσιτα σημεία του ηλεκτρικού εξοπλισμού
 • Προσφέρει ασφάλεια για χρήση σε ευαίσθητο ηλεκτρικό εξοπλισμό
 • Στεγνώνει γρήγορα
 • Δεν αφήνει υπολείμματα και κατάλοιπα.

Για ποιες συσκευές συνίσταται;

Το σπρέι ηλεκτρικών επαφών συνιστάται για:

 • Kάρτες κυκλωμάτων
 • Hλεκτρικά εξαρτήματα
 • Eκτυπωτές και διακόπτες

Το σύστημα Smart Straw θα σας λύσει τα χέρια! Μπορείτε να ψεκάσετε σε μεγάλη έκταση και με ακρίβεια για καλύτερο αποτέλεσμα.

Εδώ θα βρείτε όλη την γκάμα των προϊόντων WD-40 εδώ!

Οι χρήσεις του WD-40 που περιγράφονται σε αυτό τον ιστότοπο δόθηκαν στη WD-40 Company από τελικούς χρήστες του προϊόντος, και δεν αποτελούν υποδείξεις ή συστάσεις για χρήση του προϊόντος από τη WD-40 Company. Οι αναφερόμενες χρήσεις δεν έχουν δοκιμαστεί από τη WD-40 Company. Οι καταναλωτές πρέπει να επιστρατεύουν την κοινή λογική, όποτε χρησιμοποιούν το WD-40. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες και λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τις όποιες προειδοποιήσεις αναγράφονται στη συσκευασία του WD-40.

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις