9 +1 Ιδέες για φωτισμό κήπου

13/04/2022   
9 +1 Ιδέες για φωτισμό κήπου


Ο κήπος αποτελεί το ομορφότερο σημείο ενός σπιτιού και το μέρος που μας φέρνει πιο κοντά στην φύση. Ειδικά την νύχτα ένας όμορφος κήπος με κατάλληλο φωτισμό σε διαφορετικά σημεία δημιουργεί ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Για να κάνουμε πιο εντυπωσιακό τον εξωτερικό μας χώρο, χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα, χρειάζεται απλώς να αναδείξουμε τα θετικά σημεία του χώρου με έξυπνους τρόπους. Παρακάτω θα δείτε προτάσεις με το ποια σημεία είναι κατάλληλα να φωτιστούν και με τι είδη φωτιστικών.

1.Αν ένας κήπος έχει γλάστρες, μια πολύ ωραία ιδέα είναι να τοποθετήσουμε πίσω από αυτές φωτιστικά σποτ τα οποία θα τοποθετηθούν στον τοίχο και θα αναδεικνύουν τα φυτά που βρίσκονται στην γλάστρα με αποτέλεσμα να ξεχωρίζουν από τον υπόλοιπο χώρο.  


2. Μια ακόμη πολύ ωραία ιδέα είναι να τοποθετηθούν στους διαδρόμους, δεξιά και αριστερά φωτιστικά, με χαμηλή φωτεινότητα δημιουργώντας ένα μονοπάτι. Εναλλακτικά πολύ όμορφα φαίνονται και τα σποτ δαπέδου.
 

3. Αν υπάρχουν ψηλά δέντρα στον κήπο. Είναι πολύ εντυπωσιακό να φωτιστεί ο κορμός από την βάση του. Χρειάζεται προσοχή όμως η δέσμη του φωτός να μεγαλώνει διάμετρο και να μην παραμένει η λεπτή δέσμη για να αναδειχθεί όλο το κάτω μέρος του φυλλώματος.
 

4. Επίσης τα φαναράκια είναι μια πολύ όμορφη επιλογή για έναν κήπο. Μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία, όχι μόνο στον διάδρομο αλλά και σε κάποια “τυχαία” σημεία μέσα στον κήπο.
 

5. Αν υπάρχει κάποια κατασκευή στον εξωτερικό χώρο θα ήταν πολύ όμορφο να τοποθετηθεί ταινία led εξωτερικού χώρου ή φωτοσωλήνες led. Αυτό το είδος φωτισμού ονομάζεται κρυφός φωτισμός και δημιουργεί ένα υπέροχο αποτέλεσμα δίνοντας βάθος στα σημεία που θα φωτιστούν.
 

6. Μια ακόμη πολύ όμορφη και ιδιαίτερη επιλογή είναι τα φωτιστικά  που έχουν σχήμα γλάστρας. Τα συγκεκριμένα φωτιστικά είναι κατάλληλα για εξωτερικό χώρο και υπάρχει δυνατότητα εναλλαγής χρωμάτων.
 

7. Αν θέλετε να δημιουργήσετε πιο boho style στον κήπο τα λαμπάκια σε σειρά είναι κατάλληλα γι αυτήν την χρήση καθώς δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα ιδανική για χαλάρωση και παρέα με φίλους.

8. Αν υπάρχουν σκάλες σε κάποιο σημείο του κήπου, ο κρυφός φωτισμός στα σκαλοπάτια δημιουργεί μια αίσθηση πολυτέλειας στο σπίτι. Αυτό μπορεί να γίνει και πάλι με αδιάβροχη Led ταινία ή φωτοσωλήνα.


9. Επίσης αν υπάρχουν παρτέρια με λουλούδια στον κήπου, μπορούν να τοποθετηθούν καρφωτά φωτιστικά ανάμεσα στα φυτά για να ξεχωρίσουν ακόμη περισσότερο.


10. Φυσικά να μην ξεχνάμε τα ηλιακά φωτιστικά τα οποία αποτελούν ιδανική επιλογή, καθώς αντλούν ηλιακή ενέργεια όλη ημέρα και το βράδυ φωτίζουν τον κήπο και δημιουργούν την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε χωρίς να χρειάζονται άλλου είδους ενέργεια.

Η ergo-tel διαθέτει οτιδήποτε χρειαστείτε για τον φωτισμό του κήπου σας.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις