Φωτεινά σενάρια

31/03/2016   
5.0 1 αξιολογήσεις
Φωτεινά σενάρια

Ένα σκηνικό δεν είναι ποτέ πλήρες χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό. Μάθετε μερικές βασικές λεπτομέρειες που θα κάνουν το καθιστικό σας να λάμψει από περηφάνια.
Ο φωτισμός μπορεί να ζεσταίνει, να αναδείξει τον χώρο και αν χρησιμοποιηθεί σωστά να κρύψει τις ατέλειές του. Δείτε τον σαν ένα σημαντικό εργαλείο με τη βοήθεια του οποίου θα ομορφύνετε τον χώρο σας – και δεν θα τον καταστρέψετε.
Τόσο το υπερβολικό όσο και το ανεπαρκές φως, φυσικό ή τεχνητό, δημιουργούν προβλήματα, τα οποία κουράζουν το μάτι και μπορεί να προκαλέσουν εκνευρισμό.
Ανακαλύψτε τις δυνατότητές του και επιλέξτε τον φωτισμό που θα σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε τον χώρο στο έπακρο. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιείτε το καθιστικό όχι μόνο για να δείτε τηλεόραση και να χαλαρώσετε αλλά και για να δουλέψετε ή να διαβάσετε.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτείτε ποια φωτιστικά θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα πιο πλούσιο περιβάλλον και όχι ένα μονοδιάστατο χώρο.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Για το καθιστικό συνήθως χρειάζονται ένα ή δύο κύρια φωτιστικά οροφής για τον κεντρικό φωτισμό. Στα σημεία όπου μπορεί κανείς να διαβάσει χρειάζεται ένα επιπλέον σώμα, π.χ. ένα επιδαπέδιο φωτιστικό.
Επίσης για το καθιστικό ίσως χρειαστεί να υιοθετήσετε επιπλέον λύσεις, καθώς εδώ μπορεί να χρειαστεί να φωτίσετε πίνακες ή άλλα στοιχεία στους τοίχους με χωνευτά σποτ ή με βραχίονες.
Συμπληρωματικά, για χαλαρή ατμόσφαιρα, μπορεί να επιλέξετε κρυφό φωτισμό (προσέξτε να είναι πράγματι κρυφός), αν όμως δεν υπάρχει πρόβλεψη γι’ αυτό επιστρέψτε τους διακόπτες με ντίμερ που αυξομειώνουν το φως.
Τα επιτραπέζια φωτιστικά, που συμπληρώνουν αυτό που λέμε περιφερειακό φωτισμό, είναι πάντα ευπρόσδεκτα, καθώς δημιουργούν διαφορετικές εστίες φωτός αλλά λειτουργούν και ως διακοσμητικά.
Η ποιότητα του φωτισμού είναι ακόμα κάτι που πρέπει να εξετάσετε. Έτσι, όσο πιο θερμό είναι το φως που εκπέμπει ένας λαμπτήρας τόσο πιο κοντά στο φυσικό φως είναι η απόχρωση που θα αποδώσει.
Λαμπτήρες με ψυχρό φως (όπως οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας) εκπέμπουν πιο σκληρό φως.
Το αποτέλεσμα όμως επηρεάζεται από τα χρώματα στους τοίχους, στα καπέλα ακόμα και από τα υφάσματα που υπάρχουν μέσα στον χώρο (π.χ. κουρτίνες) ή από το χρώμα του δαπέδου.

Η ergo-tel είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις