LED παντού! Ρομαντική και οικολογική λύση για το σπίτι

31/03/2016   
LED παντού! Ρομαντική και οικολογική λύση για το σπίτι

Τα LED ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια από το εσωτερικό των ηλεκτρονικών συσκευών μας. Δυνάμωσαν και εδώ και δύο τρία χρόνια έρχονται να καταλάβουν τα σπίτια μας

Μπορεί όλοι να αγοράσαμε τους πρώτους οικονομικούς λαμπτήρες μερικά χρόνια πριν, αλλά σήμερα που υπάρχει η εναλλακτική των LED, πραγματικά δεν αντέχονται.

Τα LED ήρθαν να σε σώσουν. Μπορεί η ονομασία τους, Light Emitting Diode, να μην ακούγεται ρομαντική, αλλά το αποτέλεσμα είναι. Ενα λαμπάκι μόνο του ή σε συστοιχία που αλλάζει θερμοκρασία, δηλαδή χρώμα. Δεν υπερθερμαίνεται, δεν καίει πολύ ρεύμα, είναι τόσο μικρό που μπορεί να μπει κυριολεκτικά παντού και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Τα LED ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια από το εσωτερικό των ηλεκτρονικών συσκευών μας. Δυνάμωσαν και εδώ και δύο τρία χρόνια έρχονται να καταλάβουν τα σπίτια μας.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Που μπορεί να τα βάλεις; Σχεδόν παντού.

Ξεκινάμε από το Σαλόνι όπου το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό. Ξεκινάς αλλάζοντας τις κλασσικές λάμπες από τα χωνευτά σου σποτ με LED, πετυχαίνοντας μεγάλη οικονομία στο ρεύμα. Μία κλασσική λάμπα σποτ καταναλώνει από 25 μέχρι 50 watt, ενώ το αντίστοιχης απόδοσης LED περίπου 7watt!

Η επόμενη κίνηση αφορά τη βιβλιοθήκη σου και τα ράφια που χρησιμοποιείς για φωτογραφίες ή αντικείμενα. Μία σειρά εύκαμπτου LED θα φωτίσει απαλά την αγαπημένη σου συλλογή. Σου άρεσε το αποτέλεσμα; Ηρθε η ώρα να επεκταθείς. Πίσω από τις κουρτίνες, η κρυφή συστοιχία LED που αλλάζει χρώμα θα δώσει στο σαλόνι σου το φωτιστικό-ξενοδοχειακό design της εποχής.

Στην κουζίνα. Αν το σπίτι είναι παλιό και δεν έχει φωτισμό κάτω από τα κρεμασμένα ντουλάπια, μία σειρά LED θα λύσει το πρόβλημα, καταναλώνοντας και υποπολλαπλάσια ενέργεια από τις συμβατικές λάμπες φθορισμού. Μπορείς όμως να τα βάλεις ακόμα και στο κάτω μέρος των ντουλαπιών (στο ύψος του σοβατεπί). Αν η κουζίνα σου φαίνεται από το σαλόνι, μία σειρά LED σε όλο το μήκος των ντουλαπιών θα κάνει την κουζίνα να μοιάζει ότι αιωρείται.

Στην κρεβατοκάμαρα, ο ιδέες είναι πολλές ανάλογα με τις …ανάγκες. Φωτίζοντας το κάτω μέρος του κρεβατιού με LED θα δώσεις άλλο αέρα στο δωμάτιο. Θα μοιάζει μεγαλύτερο, «ελαφρύτερο» και πολύ πιο ερωτικό!

Μία ακόμα συμβουλή αφορά τα βαθιά και σκοτεινά συρτάρια σου! Υπάρχουν αυτόνομα LED με μικρή μπαταρία που ενεργοποιούνται με αισθητήρα φωτός. Ετσι όταν ανοίγεις το συρτάρι ή το ντουλάπι, όλα τα περιεχόμενα θα φωτίζονται αυτόματα για να τα βρίσκεις εύκολα. Μόλις κλείνεις, το φως σβήνει μόνο του!

Τα LED μπορείς να τα βρεις εκτός από τα καλά ηλεκτρολογικά μαγαζιά και σε μεγάλα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού. Πρόσεξε να επιλέξεις κάποια γνωστής μάρκας, γιατί ειδικά σε αυτή την τεχνολογία η παροιμία «Ότι πληρώσεις παίρνεις» ισχύει 100%.

Αγόρασε από το Νο.1 eshop ηλεκτρολογικού υλικού στην Ελλάδα !

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις