Τα πάντα για το φωτισμό!

05/09/2016   
5.0 1 αξιολογήσεις
Τα πάντα για το φωτισμό!

Ο φωτισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αίσθηση και την ατμόσφαιρα του κάθε δωματίου.
Ο ρόλος του φωτισμού είναι πολύ σημαντικός καθώς μπορεί να κάνει ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, πιο ζεστός, πιο φιλόξενος ή πιο λειτουργικός.
Πάμε να δούμε μία σειρά από tips που θα αλλάξουν όλη σου την αντίληψη περί φωτισμού!

 • Φώτισε... σημεία!
  Μία κοινή αντίληψη που δεν λαμβάνουμε πλέον υπόψη είναι πως ένας κεντρικός φωτισμός πρέπει να καλύπτει ολόκληρο το δωμάτιο. Αντί αυτού, δοκίμασε να φωτίζεις διαφορετικά σημεία! Τα πιο όμορφα φωτισμένα δωμάτια διαθέτουν διαφορετικές "ζώνες φωτισμού" που δένουν μεταξύ τους. Βρες τα σημεία εκείνα που θα συνδυαστούν καλύτερα και μετά επίλεξε το είδος του φωτιστικού! Το στιλ του φωτιστικού πρέπει να ταιριάζει στο χώρο και στο γούστο σου! Υπάρχουν δεκάδες επιλογές για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο!

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

 • Σκέψου τη λειτουργικότητα του χώρου
  Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται ο χώρος που θες να φωτίσεις; Μαγείρεμα; Τηλεόραση; Διάβασμα για τη σχολή;
  Για την κουζίνα προσπάθησε να φωτίσεις περισσότερο τους "χώρους εργασίας". Εκεί όπου θα "βγαίνει η περισσότερη δουλειά" κατά την προετοιμασία του μαγειρέματος. Ιδανικά τα φώτα πρέπει να βρίσκονται χαμηλότερα από το επίπεδο που βρίσκονται τα μάτια σου.
  Για το καθιστικό χρησιμοποίησε ένα συνδυασμό από επιδαπέδια φωτιστικά, επιτραπέζια φωτιστικά ή πορτατίφ. Φρόντισε ο φωτισμός να μην πέφτει στο ύψος των ματιών για να μην κουράζει τους καλεσμένους σου. Επίσης, σημαντικό! Μην ξεχνάς πως ο φωτισμός πρέπει να είναι μέρος του ντεκόρ! Προσάρμοσε τις επιλογές σου στις ανάγκες σου πριν προβείς σε αγορές!
  Για το μπάνιο, η πιο διαδεδομένη άποψη είναι πως "όσο πιο φωτεινό, τόσο το καλύτερο". Κάποιοι πάντως προτιμούν έναν πιο ελαφρύ φωτισμό που συνήθως τον διαχειρίζονται με ντίμερ. Ό,τι και αν προτιμήσεις πάντως, συνδύασε τη διακόσμηση του μπάνιου με ειδικές "θέσεις" για κεριά. Το φως των κεριών θα σε βοηθήσει να υπερ-χαλαρώνεις καθώς απολαμβάνεις ένα απολαυστικό μπάνιο!
  Το υπνοδωμάτιο πρέπει να περιλαμβάνει σίγουρα μια λύση φωτισμού που θα προσφέρεται για διάβασμα στο κρεβάτι ή στο γραφείο και ένα κεντρικό φως για όταν ντύνεσαι. Και εδώ το ντίμερ αποτελεί μία μοντέρνα και λειτουργική επιλογή!
  Οι δυνατότητες επομένως είναι πάρα πολλές, σε όλων των ειδών τις προτάσεις. Σκέψου καλά ποια είναι εκείνη η επιλογή που ταιριάζει περισσότερο στο χώρο και στο στιλ σου!
  Δες τα υλικά που έχεις, σκέψου για ποιο χώρο και σε τι στιλ το θες και ξεκίνα να ρίχνεις φως παντού!


Η ergo-tel είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις