Γενικές Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας

05/09/2016   
Γενικές Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας
  • Σβήνοντας το φως: Όταν βγαίνουμε από το δωμάτιο, θα πρέπει να σβήνουμε το φως προκειμένου να εξοικονομήσουμε ενέργεια.
  • Εκμετάλλευση φωτός ημέρας: Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο αργότερα ανάβουμε το φως, τόσο περισσότερη ενέργεια εξοικονομούμε. Ας διατάξουμε το χώρο μας κατάλληλα ώστε να εκμεταλλευόμαστε πληρέστερα το φως της ημέρας. Για παράδειγμα, μπορούμε να τοποθετήσουμε το γραφείο ή την καρέκλα δίπλα σε ένα παράθυρο.
  • Προτίμηση σε ανοιχτά χρώματα: Οι τοίχοι, τα έπιπλα και οι κουρτίνες με ανοιχτό χρώμα αντανακλούν το φως και μειώνουν την ανάγκη για φωτισμό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο φως ημέρας.
  • Διατήρηση του φωτισμού: Τα φωτιστικά σώματα λειτουργούν πιο αποδοτικά όταν είναι καθαρισμένα. Η σκόνη πάνω στους λαμπτήρες μειώνει τη δυνατότητά τους να προσφέρουν φως κατά 50%, ενώ το υπόλοιπο 50% του φωτός απορροφάται. Διατηρώντας τους λαμπτήρες μας καθαρούς, μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα φωτός που προσφέρεται χωρίς να χρησιμοποιούμε περισσότερη ενέργεια.
  • Αντικατάσταση λαμπτήρων: Η απόδοση των λαμπτήρων μειώνεται με το χρόνο× συνεπώς, οι λαμπτήρες θα πρέπει να αντικαθίστανται όταν η απόδοσή τους μειώνεται.
  • Χρήση κατάλληλων λαμπτήρων: Αντί να χρησιμοποιείτε αρκετούς λαμπτήρες χαμηλής ισχύος σε ένα χώρο όπου απαιτείται περισσότερο φως, χρησιμοποιείτε έναν και μόνο λαμπτήρα μεγάλης ισχύος ο οποίος θα προσφέρει περισσότερο φως.

    Η ergo-tel είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις