Φωτιστικά κήπου-εξωτερικού χώρου. Τι να προσέξετε;

05/09/2016   
5.0 2 αξιολογήσεις
Φωτιστικά κήπου-εξωτερικού χώρου. Τι να προσέξετε;

Στους εξωτερικούς χώρους των κτιρίων  χρησιμοποιούνται φωτιστικά εξωτερικού χώρου , στεγανά ,για τον καλλωπισμό του οικήματος και για να παρέχουν το φως που απαιτείται. Σε μονοκατοικίες  και κήπους, ακόμα σε γκαράζ ή σε μπάρμπεκιου τοποθετούνται χαμηλά ,σε σημεία που είναι  προσιτά από όλους.
Οι κίνδυνοι που ελοχεύουν είναι ασύγκριτα περισσότεροι  από τα λοιπά κρεμαστά ή επίτοιχα φωτιστικά  λόγω των εξωτερικών συνθηκών (  ήλιος ,βροχή , χαλάζι , χιόνι)  και της φυσικής φθοράς από τη χρήση , σε συνάρτηση με την προσβασιμότητα  τους  σε αυτά.
Απλές συμβουλές
Τι πρέπει να προσέξετε  κατά την αγορά τους :

  • Τα φωτιστικά αυτά πρέπει να έχουν βαθμό προστασίας  μέχρι IP 65
  • Αν ένα φωτιστικό έχει πολύ φθηνή τιμή , ή είναι σε ¨προσφορά ¨ καλύτερα να μην το αγοράσετε ,γιατί  ο χρόνος ζωής του θα είναι μικρός και θα χρειαστεί σύντομα αντικατάσταση
  • Εντυπωσιακά φωτιστικά σε νίκελ ,αλουμίνιο , χρυσό  είναι πολύ ωραία και φανταχτερά αλλά μετά τον πρώτο χρόνο , συνήθως είναι κατώτερα των προσδοκιών. Ειδικά σε παραθαλάσσιες περιοχές, που το μόνο που αντέχει είναι π.χ οι καραβοχελώνες .
  • Δεν είναι ώρα για τσιγκουνιές σε αυτά τα φωτιστικά .Στον εσωτερικό χώρο, ανάλογα με  τις τάσεις της μόδας και τα έπιπλα θα χρειαστούν  αλλαγές .Αντίθετα στα φωτιστικά εξωτερικού  χώρου συνήθως  τα αγοράζετε για να αντέξουν μια ζωή.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την τοποθέτηση τους από τον ηλεκτρολόγο σας:

  • Να επιλέξετε αδειούχο , επαγγελματία ηλεκτρολόγο ,ο οποίος θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τον ΕΛΟΤ HD 384, για να είστε σίγουροι ότι θα είστε ασφαλείς και δεν θα τρέμετε  κάθε φορά που βρέχει , μήπως  ακουμπήσει κάποιος  το φως στον κήπο.
  • Να ακούτε τον ηλεκτρολόγο σας, όταν  σας συμβουλεύσει για το σωστό σημείο τοποθέτησης  και τις κατάλληλες λάμπες .Έτσι θα επιτύχετε την καλύτερη απόδοση σε φως και την μέγιστη οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος .
  • Οι διακοσμητές εξωτερικών χώρων είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους ,όσον αφορά  την αρχιτεκτονική του κήπου  αλλά δεν μπορούν να σας εγγυηθούν την ασφάλεια σας .Ο ηλεκτρολόγος σας μπορεί .
  • Εάν δεν έχετε ήδη , να ζητήσετε από τον ηλεκτρολόγο να σας τοποθετήσει ένα ή περισσότερα ρελέ διαρροής εντάσεως  που παρέχουν προστασία από τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας .

Έχουμε βρεθεί μπροστά σε τραγικά λάθη στην τοποθέτηση  των φωτιστικών στους κήπους κυρίως , με εγκληματικές συνδέσεις στο έδαφος , με καλωδιώσεις χωρίς προστασία  και διαρροές στο έδαφος με κίνδυνο της ζωής .Μεγάλη προσοχή !!!

Αγόρασε από το Νο.1 eshop ηλεκτρολογικού υλικού στην Ελλάδα !

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις