Απλοί τρόποι για εξοικονόμηση ενέργειας στην κουζίνα

06/09/2016   

Η κουζίνα είναι ένας χώρος που συχνά παρατηρούμε να γίνεται σπατάλη ενέργειας, πολλές φορές λόγω άγνοιας. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας στην κουζίνα; Ποιοι τρόποι υπάρχουν ώστε να περιορίσουμε την ενέργεια που καταναλώνουμε καθημερινά;

Ένας τρόπος για να επιτύχουμε εξοικονόμηση ενέργειας στην κουζίνα είναι καταρχήν η σωστή τοποθέτηση του ψυγείου μας. Η σωστή θέση για να βάλουμε το ψυγείο είναι μακριά από πόρτες και παράθυρα όπου τα «βλέπει» ο ήλιος καθώς και από τα καλοριφέρ, αφού έτσι το ψυγείο θα αναγκαστεί να χρησιμοποιεί έως και 30% περισσότερη ενέργεια. Καλό είναι επίσης να φροντίζουμε να κάνουμε απόψυξη σε τακτά χρονικά διαστήματα αφού η ύπαρξη πάγου αυξάνει την ενέργεια που καταναλώνεται. Ακόμη, πολύ συχνά υπάρχουν απώλειες στην ψύξη λόγω φθοράς του λάστιχου, για αυτό σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι το λάστιχο έχει φθαρεί το αντικαθιστούμε άμεσα.

Μια άλλη κίνηση που ενδείκνυται να γίνει ώστε να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας είναι η αντικατάσταση των παλιών λαμπτήρων με λάμπες led, ακόμη και στον απορροφητήρα. Επίσης, καλό είναι οι ηλεκτρικές συσκευές που θα επιλέξουμε να είναι φιλικές προς το περιβάλλον και σε περίπτωση που έχουμε νυχτερινό ρεύμα να τις προγραμματίζουμε να λειτουργούν εκείνες τις ώρες, όταν αυτό είναι εφικτό.

Σχετική κατηγορία με το άρθρο που διαβάσατε

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Στην κατηγορία ηλεκτρολογικού υλικού θα βρείτε υλικά ράγας, πίνακες, μετρητές ρεύματος, ανιχνευτές κίνησης, φωτοκύτταρα, αυτοματες ασφαλειες, θερμοστάτες χώρου, χρονοδιακόπτες, καλώδια, κανάλια, σχάρες, κουτιά, υλικά σύνδεσης και στήριξης, μπαλαντέζες, πολύπριζα και φις των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών και ελληνικών οίκων. Από το online κατάστημά μας κατευθείαν στο χώρο σας!

  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η σωστή χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας είναι άλλος ένας τρόπος για να εξοικονομήσουμε ενέργεια, αφού είναι μια συσκευή που τη χρησιμοποιούμε καθημερινά. Τι εννοούμε όμως όταν λέμε σωστή χρήση; Αρχικά, φροντίζουμε ώστε τα μαγειρικά σκεύη που επιλέγουμε να εφαρμόζουν καλά στις εστίες της κουζίνας και όποτε μπορούμε προτιμούμε τη χύτρα ταχύτητας για το μαγείρεμα. Επίσης, σβήνουμε το φούρνο και το μάτι της κουζίνας λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, εκμεταλλευόμενοι με αυτόν τον τρόπο όλη την ενέργειά τους.

Σε περίπτωση που το δωμάτιο έχει μυρίσει από τα φαγητά που έχουμε μαγειρέψει, επιλέγουμε να ανοίξουμε το παράθυρο για λίγη ώρα από το να έχουμε σε λειτουργία για πολλές ώρες τον απορροφητήρα. Τέλος, ο ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί σε κάθε περίπτωση την ιδανική επιλογή για να έχουμε το ζεστό νερό που χρειαζόμαστε χωρίς να χρειάζεται να καταναλώνουμε ηλεκτρικό ρεύμα.

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.