Πλεονεκτήματα των LED

22/09/2016   
5.0 1 αξιολογήσεις
Πλεονεκτήματα των LED

Πλεονεκτήματα των LEDs

 • Απόδοση: Τα LED παράγουν περισσότερο φως ανά watt συγκριτικά με της λάμπες πυράκτωσης.
 • Χρώμα: Τα LED εκπέμπουν φως συγκεκριμένου χρώματος χωρίς την χρήση φίλτρων που απαιτούν οι παραδοσιακοί μέθοδοι φωτισμού. Είναι πιο αποδοτικά και χαμηλώνουν το αρχικό κόστος.
 • Μέγεθος: Τα LED είναι πολύ μικρά (μικρότερα από 2mm) και μπορούν να τοποθετηθούν σε πινάκες αποτύπωσης.
 • Χρόνος ON/OFF: Τα LED έχουν γρήγορη απόκριση. Μια τυπική κόκκινη LED μπορεί να έρθει σε κατάσταση πλήρους φωτεινότητας σε χρόνο microsecond. Τα LED που χρησιμοποιούνται ως συσκευές επικοινωνίας έχουν ακόμα μικρότερους χρόνους απόκρισης.
 • Ψυχρό φως: Σε αντίθεση με τις κοινές πήγες φωτός, τα LED εκπέμπουν πολύ λίγη θερμότητα σε μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας που μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε ευαίσθητα αντικείμενα ή κατασκευές. Η ενέργεια που χάνεται διαχέεται ως θερμότητα μέσω της βάσης του LED.
 • Χρόνος ζωής: Τα LED έχουν μεγάλους χρόνους ζωής. Οι ώρες λειτουργίας τους κυμαίνονται από 35.000 έως 50.000 ώρες, αριθμός τεράστιος συγκριτικά με αυτόν των λαμπτήρων πυράκτωσης που κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000 ώρες και των λαμπτήρων φθορισμού που κυμαίνεται από 10.000 έως 15.000 ώρες.
 • Αντίσταση σε κραδασμούς: Τα LED, όντας στοιχεία στερεάς κατάστασης, είναι δύσκολο να υποστούν ζημιά από κραδασμούς όπως συμβαίνει με τις λάμπες πυράκτωσης και φθορισμού.
 • Εστίαση: Τα LED μπορούν να σχεδιαστούν ώστε να εστιάζουν το φως σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή περιοχή. Οι λάμπες πυράκτωσης και φθορισμού απαιτούν ένα εξωτερικό ανακλαστήρα για να συλλέγει το φως και να το κατευθύνει με ένα χρήσιμο τρόπο.
 • Τοξικότητα: Τα LED δεν περιέχουν υδράργυρο όπως οι λάμπες φθορισμού.

Σχετική κατηγορία με το άρθρο που διαβάσατε

ΛΑΜΠΕΣ LED

ΛΑΜΠΕΣ LED

Διαθέτουμε λάμπες LED σε όλους τους τύπους και πάντα σε πραγματικά χαμηλές τιμές. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε Led τύπου κεράκι, σφαιρική, διακοσμητική, με φωτοκύτταρο, G4, T8 τύπου φθορίου, MR16 χαμηλής τάσης, MR11, GU10, R50 περιηγηθείτε στις κατηγορίες μας και επιλέξτε την λάμπα Led που χρειάζεστε.

  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1. Τί Λαμπτήρα αντικαθιστώ με τί;
Σαν εκτίμηση ισχύει ότι τα Watt του λαμπτήρα LED είναι το 1/10 ή 10% από αυτό λάμπας πυρακτώσεως ενώ είναι το μισό ή 50% από λάμπα εξοικονόμησης.
Έτσι μία λάμπα πυρακτώσεως 120Watt θα την αντικαταστήσουμε με μία λάμπα LED 12Watt, ενώ μία λάμπα εξοικονόμησης 21Watt με μία λάμπα LED: 10Watt
Στις λάμπες εξοικονόμησης πρέπει να έχουμε στον νού μας ότι καταναλώνουν πραγματικά 1,5 φορά το φορτίο που αναγράφουν, έτσι μία λάμπα που γράφει 21Watt κανονικά "καίει¨- καταναλώνει 31Watt. Έτσι η πραγματική οικονομία που κάνουμε είναι 65%.
2. Τι λευκό πρέπει να διαλέξω;
Υπάρχουν συνήθως τρείς κατηγορίες λευκού που χρησιμοποιούνται
1. Ζεστό λευκό (περιοχή 3000Κ), αυτό είναι το είδος λευκού που "κιτρινίζει"
2. Day light ή φυσικό (περιοχή 4500Κ), αυτό είναι μίγμα ψυχρού και θερμού φωτός, και
3. Ψυχρό φώς, (περιοχή 6000Κ) που είναι λευκό ή ελαφρά μπλέ

Η επιλογή του λευκού φωτός που θα γίνει έχει να κάνει με την χρήση, το περιβάλλον και την αισθητική.
Έτσι :

 • Όταν θέλουμε να αναδείξουμε έντονα χρώματα πχ. κόκκινο πλακάκι σε μπάνιο ή χρώματα από ζωγραφικό πίνακα θα επιλέξουμε ψυχρό φώς.
 • Όταν θέλουμε να φωτίσουμε πέτρα ή πετρόκτιστους τοίχους, συνήθως χρησιμοποιούμε θερμό φώς.
 • Για εσωτερικούς χώρους το λευκό φώς συνήθως δίνει τον χαρακτήρα με την ονομασία του, έτσι θερμό φώς θα δώσει μία "θαλπωρή" στον χώρο, ενώ ψυχρός φωτισμός θα δώσει ένα πιο αυστηρό χαρακτήρα.
 • Για διάβασμα ή χειρονακτική εργασία το ψυχρό φώς και το daylight  είναι πιο κατάλληλα.
 • Το ψυχρό φώς έχει μεγαλύτερο ποσοστό αντανάκλασης από το θερμό, από αυτόν τον λόγο προέρχεται και η αίσθηση του πιο φωτεινού χώρου με χρήση ψυχρού φωτός. ϊσως και το πιο ξεκούραστο διάβασμα γιατί δεν δημιουργεί πολλές σκιές.
 • Εξωτερικούς χώρους σε περιοχές με αρκετή ομίχλη πρέπει να τους φωτίζουμε με πολύ θερμό φώς γιατί αυτό έχει τον μικρότερο δείκτη διάθλασης και επομένως μπορεί να διαπεράσει καλύτερα την ομίχλη.

3. Τί λαμπτήρες έχω στο σπίτι
Στα Ελληνικά σπίτια οι πιό συνήθεις λαμπτήρες είναι οι Ε27 και οι Ε14 και οι δύο είναι βιδωτές με σπείρωμα οι Ε27 είναι με το μεγάλο σπείρωμα ενώ οι Ε14 με μικρό τις συναντάμε και σαν "κεράκια" σε πολύφωτα. Οι φωτογραφίες στο www.ergo-tel.gr θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τον σωστό τύπο λάμπας, αλλά μην παιδεύεστε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ.2310776100 ή στο info@ergo-tel.gr για να σας βοηθήσουμε και να πούμε την γνώμη μας, στην ανάγκη σας ή στον προβληματισμό σας.
4. Γιατί θα πρέπει να εξετάσω την αλλαγή των λαμπτήρων;
Η Ενέργεια και ειδικά η ηλεκτρική τα επόμενα χρόνια θα είναι ένα συνεχώς αυξανόμενο κόστος, υπολογίζεται ότι οι παγκόσμιες ανάγκες θα εξαπλασιαστούν τα επόμενα 20 χρόνια, και στην  περίπτωση της Ελλάδος το κόστος ίσως θα είναι ακόμα πιό μεγάλο. Αντικαταστήστε τους λαμπτήρες που σας καίγονται σίγουρα με λάμπες LED (έχουν εγγύηση και είναι πλέον σε προσιτή τιμή - www.ergo-tel.gr) ενώ ασχοληθείτε με την αντικατάσταση των λαμπτήρων που καίνε περισσότερες ώρες το 24ωρο ή σας προκαλούν προβλήματα πχ. ένα πολύφωτο με 8 λάμπες 60Watt ελευθερώνει  θερμότητα 480Wattπάνω από το κεφάλι σας ή ένα μικρό αερόθερμο δουλεύει πάνω από το κεφάλι σας, πόσο βολικό και ευχάριστο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο;

Η ergo-tel είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις