Οδηγίες για ασφαλή χρήση πολύπριζων, προεκτάσεων και ταφ

13/01/2017   
5.0 2 αξιολογήσεις
Οδηγίες για ασφαλή χρήση πολύπριζων, προεκτάσεων και ταφ

Με την πρόοδο της τεχνολογίας   και τις αλλαγές που επιτελούνται στην  κοινωνία μας   όσον αφορά τον σύγχρονο άνθρωπο και τις νέες του  ανάγκες , επιτελούνται και αλλαγές και  στον οικιακό  του εξοπλισμό.
Ο αριθμός των των ηλεκτρικών μικροσυσκευών που χρησιμοποιούνται πλέον σε κάθε ελληνικό σπίτι είναι πολύ μεγαλύτερες  από ότι ήταν  5 ή 10 έτη πριν. Τότε θα μας φάνταζε αδιανόητο αυτό που σήμερα είναι κοινός τόπος.
Το σύγχρονο  σπίτι  έχει φούρνο  μικροκυμάτων, μηχανή espresso, laptop, φορητό υπολογιστή, εκτυπωτή, υγραντήρες, σύγχρονα θερμαντικά σώματα, θερμαινόμενες κουβέρτες κ.α και για το λόγο αυτό, η ανάγκη για επιπλέον πρίζες  είναι μεγάλη και διαρκώς αυξανόμενη.
Το κόστος της εγκατάστασης νέων πριζών στις οικίες θεωρείται μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς ότι χρειάζεται ειδικό ηλεκτρολόγο και πιθανόν το σημείο που θα παρέμβει να χρειαστεί και βάψιμο.

Σχετικές κατηγορίες με το άρθρο που διαβάσατε

Η  σύγχρονη τεχνολογία  του δίνει τη δυνατότητα με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων κοπής να εγκαταστήσει εύκολα μία νέα πρίζα στο χώρο που επιθυμούμε, αλλά παρόλα αυτά, η λύση της αγοράς μίας προέκτασης ρεύματος είναι πιο απλή και οικονομική.
Συμβουλή: Χρησιμοποιείτε καλώδια προέκτασης (μπαλαντέζες) και πολύπριζα, μόνο σε προσωρινή βάση  ποτέ ως  υποκατάστατο μιας μόνιμης εγκατάστασης.
Ακολουθείστε τους παρακάτω κανόνες για την αποφυγή  φωτιάς και την ασφαλή χρήση τους :
1. Διατηρείται πάντα την  προέκταση χαλαρή. Ένα τεντωμένο καλώδιο μπορεί να  μεταφέρει την ένταση στις πρίζες και τους υποδοχείς και  να αυξήσει το δυναμικό. Ακόμα μπορεί να κοπεί  εσωτερικά και να φθαρεί .
2. Όταν μια προέκταση είναι πολλά μέτρα, θα πρέπει οπωσδήποτε να ξετυλιχτεί ακόμα και αν δεν χρειάζεται γιατί  υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης και φωτιάς.
3. Αποφύγετε τις δραστηριότητες που μπορεί να κόψουν  την μόνωση, σε ένα  καλώδιο επέκτασης, εκθέτοντας τα γυμνά του καλώδια.
4. Μην τοποθετείται καλώδια επέκτασης κοντά σε σημεία όπως πόρτες και παράθυρα που μπορούν με την κίνηση τους να τα κόψουν.
5. Μην χρησιμοποιείται καρφιά ή συρραπτικά  σε καλώδια  επέκτασης στον τοίχο , μόνο τα κατάλληλα στερεωτικά που δεν τραυματίζουν τα καλώδια (ρόκα).
6. Μην αφήνεται τις προεκτάσεις να έρθουν σε επαφή με λάδι ή αλλά διαβρωτικά υλικά.
7. Ποτέ μην αποσυνδέεται ένα καλώδιο επέκτασης τραβώντας το από το καλώδιο. Πάντα να αποσυνδέεται κρατώντας σταθερά από το φις.
8. Πριν τη χρήση καλωδίου επέκτασης σε  μια υγρή περιοχή ή σε εξωτερικό χώρο, βεβαιωθείτε ότι είναι σχεδιασμένη για εξωτερική χρήση.
9. Μην παραφορτώνεται την μπαλαντέζα βάζοντας ταφ ή σταυρούς, υπάρχει όριο στα αμπέρ που αντέχει ανάλογα με την διατομή του καλωδίου.
10. Τα ταφ και οι σταυροί σούκο δεν πρέπει να τοποθετούνται σε σημεία που  να έχουν επαφή με το νερό . Δεν πρέπει να τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους (βεράντες).
11. Επειδή η χρήση τους ενέχει κινδύνους ελέγξτε ότι υπάρχει ρελέ διαρροής εντάσεως  για να σας προστατέψει σε περίπτωση διαρροής .

Αγόρασε από το Νο.1 eshop ηλεκτρολογικού υλικού στην Ελλάδα

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις