4 συμβουλές προς αποφυγή λαθών στο φωτισμό της κουζίνας

13/01/2017   
5.0 2 αξιολογήσεις
4 συμβουλές προς αποφυγή λαθών στο φωτισμό της κουζίνας

Η κουζίνα είναι χώρος εργασίας και ο φωτισμός της είναι πολύ σημαντικός. Η βοήθεια ενός ειδικού είναι απαραίτητη για ένα σωστό αποτέλεσμα, όσο αφορά στο πρακτικό, όσο και στο αισθητικό μέρος. Το ότι μπορεί να έχετε μία φωτεινή κουζίνα στη διάρκεια της μέρας, δε σημαίνει ότι με το που θα δύσει ο ήλιος θα πρέπει να σταματάει η χρήση αυτού του χώρου λόγω μιας λανθασμένης επιλογής φωτισμού.

1. Το πρώτο ζητούμενο, είναι ο γενικός φωτισμός του χώρου.
Χρειαζόμαστε άπλετο, καθαρό φωτισμό ώστε να δημιουργηθεί ένα ευχάριστο περιβάλλον, όχι μόνο για όποιον ασχολείται με το μαγείρεμα, αλλά για όλη την οικογένεια. Καλό θα είναι να μην ξεχνάμε ότι ο χώρος της κουζίνας, πολλές φορές λειτουργεί σαν το ‘’καθημερινό’’ μιας οικογένειας. Η καλύτερη λύση είναι ένα φωτιστικό οροφής, που θα ισομοιράσει το φωτισμό στο χώρο, με led ή λαμπτήρες φθορισμού για εξοικονόμηση ενέργειας.

2. Αποφύγετε τη χρήση spots για τον κύριο φωτισμό του χώρου.
Τα spots είναι ειδικός φωτισμός και σαν τέτοιος θα πρέπει να χρησιμοποιείται. Το να γεμίσουμε με σκιές, έναν χώρο στον οποίο ουσιαστικά γίνεται εργασία, είναι εντελώς λάθος. Από την άλλη εάν κάποιος επιθυμεί την λύση αυτή στα πλαίσια μιας πιο αφαιρετικής πρότασης αισθητικά, θα πρέπει να γίνει σωστή μελέτη φωτισμού, ώστε να μετριάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το εφέ των σκιών και να μη δημιουργήσουμε  έναν κακοφωτισμένο και δυσλειτουργικό χώρο. Περισσότερο ενδιαφέρουσα (σε περίπτωση που υπάρχει γυψοσανίδα) είναι η χρήση φωτεινών γραμμών στην οροφή. Το φως μοιράζεται ομοιόμορφα και αποτελεί ταυτόχρονα μία πιο ενδιαφέρουσα αισθητικά εικόνα (η μελέτη φωτισμού είναι απαραίτητη και σε αυτή την περίπτωση).

Σχετική κατηγορία με το άρθρο που διαβάσατε

LED ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΥ ΚΟΥΖΙΝΑΣ- ΜΠΑΝΙΟΥ - ΟΡΟΦΗΣ

LED ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΥ ΚΟΥΖΙΝΑΣ- ΜΠΑΝΙΟΥ - ΟΡΟΦΗΣ



  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3. Ο φωτισμός κάτω από τα ντουλάπια, είναι επικουρικός αλλά απαραίτητος για το φωτισμό του πάγκου όπου γίνεται η εργασία.  
Ένα σημαντικό σημείο που συνήθως δε δίνουμε σημασία, είναι ο φωτισμός του νεροχύτη. Σε περίπτωση που υπάρχει ντουλάπι από πάνω, το θέμα λύνεται εύκολα. Εάν υπάρχει κενό ή παράθυρο, θα πρέπει  να έχει γίνει πρόβλεψη εξαρχής για παροχή στην οροφή ή στον τοίχο, ώστε να φωτίσουμε σωστά το σημείο (συνήθως χρησιμοποιούμε spots – ειδικό φωτισμό, ώστε να επικεντρώσουμε στο σημείο του νεροχύτη). Για το φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια η καλύτερη πρόταση είναι ταινίες led, για να έχουμε ομοιογενή φωτισμό και να αποφύγουμε μεγάλες θερμοκρασίες.

4. Στην περίπτωση που η παροχή της κουζίνας είναι επάνω στο τραπέζι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρεμαστό φωτιστικό.
Αν το φωτιστικό είναι η μοναδική και κύρια πηγή φωτισμού, καλό θα ήταν να επιλεγεί κάποιο που να δίνει γενικό φωτισμό στο χώρο και όχι σημειακό – τύπου καμπάνας. Ένα φωτιστικό σε γαλακτερό γυαλί οπαλίνας θα ήταν ιδανικό.

Η ergo-tel είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σας εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και αξιόπιστα !

Κοινοποιήστε σε φίλους σας!

Πείτε μας την γνώμη σας για το άρθρο που διαβάσατε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(*) παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά στοιχεία.

Σχετικά προϊόντα με το άρθρο που διαβάσατε

Αναζητήστε παρόμοια άρθρα με τις παρακάτω λέξεις